Zavřít reklamu

Představení letošní generace Apple Watch na podzim dost možná zastíní představení nových iPhonů. To proto, že zatímco iPhony se mezigeneračně zlepší jen nepatrně, tedy alespoň dle spousty uniklých informací, minimálně u výročních Apple Watch X vyvíjených k oslavě 10. výročí představení tohoto produktu je rozhodně na co se těšit. Prakticky podle všech dostupných informací se u nich totiž Apple chystá nasadit poměrně výrazně pozměněný design spolu s několika zajímavými vylepšeními typu delší výdrž baterie, jasnější displej či nové funkce pro monitoring zdraví. A právě o jednom z klíčových upgradů, který leccos z toho umožní, se nyní rozpovídaly zdroje z dodavatelského řetězce Applu, se kterými hovořil portál DigiTimes. 

Podle nových informací z dodavatelského řetězce se chystá Apple u nových Apple Watch nasadit konkrétně výrazně tenčí základní desku, která by měla být založen na mědi potažené pryskyřicí. Právě díky novému typu základní desky tak odkáže Apple uvolnit v nitru Apple Watch nové místo, které může využít k celé řadě věcí počínaje užším tělem zařízení, pokračujíc přes nasazení větší baterie, což by vedlo k prodloužení výdrže, a konče zbrusu novými komponenty, které mohou hodinkám dodat nové funkce. Řeč je například o různých senzorech a tak podobně, na které nyní není místo. Zkrátka a dobře, ušetření prostoru v Apple Watch je pro budoucí rozvoj tohoto produktu naprosto klíčový. 

Zda bude nová základní deska nasazena jen u Apple Watch X, či se jí dočkají i další plánované modely (pokud tedy vedle nových Watch dorazí) bohužel v tuto chvíli nevíme. Vzhledem k pomalu se blížícímu představení je však víceméně jasné, že na odpověď na tuto otázku dlouho čekat nebudeme, jelikož jí velmi pravděpodobně některý z leakerů přinese. 

Dnes nejčtenější

.