Zavřít reklamu

Není tomu tak dávno, co jsme vás na našem magazínu informovali o tom, že si majitelé Apple Watch Series 9 a Ultra 2 stěžují na zvláštní chování displeje těchto hodinek. Na tom se totiž u některých z nich čas od času spouští nejrůznější akce, které jsou přitom aktivovatelné jen pomocí dotyku. Háček je však v tom, že pro spuštění těchto akcí se uživatel hodinek vůbec nedotkne a vše tedy probíhá samovolně, kvůli čemuž si problém vysloužil přezdívkou „ghost touches“ či chcete-li česky „dotyky ducha“. Apple tento problém v únoru skrze podpůrný dokument pro autorizované servisy přiznal s tím, že se jedná o softwarovou chybu. Jak se však nyní zdá, problém je většího rázu, než se zprvu zdálo. 

Nejenže problém Apple zatím softwarovou aktualizaci nevyřešil, přestože jsou Apple Watch Series 9 a Ultra 2 na pultech obchodů již skoro půl roku, ale nyní zjisti,, že se chyb týká i starších modelů. V novém podpůrném dokumentu, který nyní sdílel opět mezi autorizovanými servisy, informoval konkrétně o tom, že se „ghost touches“ týkají nejen nejnovějších Apple Watch 9 a Ultra 2, ale taktéž Series 7, 8 a Ultra 1. generace. Evidentně se tedy jedná o podstatně větší problém než se na první pohled zdálo. Apple si nicméně i nadále stojí za tím, že se vše děje vinou softwaru a že skrze jeho update chybu v dohledné době napraví. Autorizované servisy jsou proto instruovány k tomu, aby takto postižené hodinky nepřijímaly na reklamace, ale uživatelům radili, aby je restartovali, případně aktualizovali na nejnovější verze watchOS a čekali na update, který vše vyřeší. 

Bohužel, kdy přesně bychom se mohli opravné aktualizace dočkat není v tuto chvíli vůbec jasné. Faktem totiž je, že jí mnozí uživatelé očekávali již v předešlých měsících poté, co Apple přišel s prvním přiznáním problému skrze podpůrný dokument. Všichni postižení uživatelé se však shodují na tom, že už není na co čekat. Některým totiž měla tato chyba takřka vyřadit hodinky z provozu, jelikož se projevovala například i při zadávání číselného kódu po jejich zapnutí. Hodinky kvůli tomu tak byly de facto neaktivovatelné. 

Dnes nejčtenější

.