Zavřít reklamu

Apple Watch toho vzhledem ke svým malým rozměrům umí opravdu mnoho a prakticky se dá říct, že při jejich využívání nosíme na zápěstí malý přenosný počítač. Vzhledem k velikosti displeje se každopádně mohou najít jedinci, kteří mají velké prsty a Apple Watch se jim neovládají úplně ideálně. Nejen tito uživatelé už dost možná někdy přemýšleli nad tím, že by bylo fajn, kdyby přišla možnost pro ovládání jablečných hodinek přímo z většího displeje iPhonu. Patříte-li mezi tyto uživatele také, tak pro vás mám s příchodem iOS 16 a watchOS 9 skvělou zprávu.

Jak ovládat Apple Watch přes iPhone

Obrazovku Apple Watch totiž uživatelé konečně mohou ovládat také přímo přes iPhone. Konkrétně se po aktivaci této funkce spojí jablečné hodinky s telefonem, na kterém se pak ve spodní části objeví zrcadlená obrazovka Apple Watch. Tu pak uživatel může ovládat naprosto stejně jako právě hodinky. Pokud vás tato funkce zaujala a chtěli byste si ji vyzkoušet, tak se nejedná o nic složitého. Stačí, abyste postupovali následovně:

  • Prvně na vašem iPhonu přejděte do nativní aplikace Nastavení.
  • Jakmile tak učiníte, sjeďte o kus níže, kde rozklikněte sekci Zpřístupnění.
  • Následně se zde opět přesuňte dolů, a to ke kategorii Mobilita a motorika.
  • Zde pak v seznamu možností klepněte na Zrcadlení Apple Watch.
  • Nakonec stačí, abyste pomocí přepínače tuto funkci aktivovali.
  • Pak už se přímo na displeji iPhonu ve spodní části objeví displej hodinek.

Pomocí výše uvedeného postupu je tedy možné začít ovládat vaše Apple Watch s watchOS 9 přes iPhone s iOS 16. Abyste mohli tuto funkci využít, tak je samozřejmě nutné, aby byly Apple Watch v dosahu a připojeny k vašemu iPhonu, a zároveň je tedy nutné mít na obou zařízeních aktivní Wi-Fi a Bluetooth, což už ale v dnešní době není nic zvláštního. Kromě toho musíte pro využití zrcadlení hodinek na iPhone vlastnit Apple Watch Series 6 a novější, na starších modelech, včetně SE, není funkce bohužel k dispozici.

Dnes nejčtenější

.