Zavřít reklamu

Pokud chcete na vašem iPhonu komunikovat, můžete k tomu využít nespočet chatovacích aplikací. K dispozici jsou ty od třetích stran, například Messenger, Telegram a další, anebo můžete sáhnout po nativní aplikaci Zprávy, kde si se všemi jablečnými uživateli můžete zdarma posílat zprávy a další obsah přes iMessage. Nativní aplikace Zprávy, potažmo iMessage, se v poslední aktualizaci iOS 16 dočkala hned několika vylepšení. Řeč je konkrétně hlavně o možnosti smazání a úpravy odeslané zprávy, na což uživatelé čekali již po dobu několika let. Tímto ale veškeré změny rozhodně nekončí a je jich k dispozici více.

Jak v iOS 16 nahrát zvukovou zprávu

Co se týče změn ve Zprávách, tak došlo například ke změně toho, jak zde od iOS 16 probíhá nahrávání zvukových zpráv. Pokud jste doposud chtěli ve Zprávách nahrát zvukovou zprávu, tak stačilo, abyste v pravé části textového pole pro zprávu podrželi prst na tlačítku této funkce, čímž nahrávání ihned započalo. V novém iOS 16 se však Apple rozhodl, že tohle tlačítko vymění, takže se zde nově nachází funkce diktování. Zvukovou zprávu tak nově nahrajete následovně:

  • Prvně se na iPhonu přesuňte do Zpráv a otevřete si libovolnou konverzaci.
  • Jakmile tak učiníte, tak věnujte pozornost liště s rozšířeními nad klávesnicí.
    • V případě, že se vám lišta nad klávesnicí nezobrazuje, tak klepněte nalevo od pole pro textovou zprávu na ikonu App Store.
  • V rámci této lišty nyní najděte a klepněte na ikonu zvukových vln s modrým pozadím.
  • Nakonec už jen stačí, abyste v zobrazeném rozhraní klepnuli na ikonu červeného mikrofonu, čímž nahrávání započne.

Pomocí výše uvedeného postupu je tedy možné na iPhonu s iOS 16 ve Zprávách nahrát zvukovou zprávu. Osobně si myslím, že tohle nové řešení není úplně ideální, jelikož tlačítko pro diktování mají uživatelé vždy k dispozici přímo v pravé dolní části klávesnice. Aktuálně tak můžete ve Zprávách diktování zapnout dvěma způsoby, zatímco nahrávání zvukové zprávy je nově o mnoho složitější, viz postup níže. Doufali jsme, že Apple vrátí tuto změnu nazpátek, bohužel k tomu ale v beta verzích nedošlo, takže si nejspíše budeme muset jednoduše zvyknout.

Dnes nejčtenější

.