Zavřít reklamu

I přesto, že stále většina uživatelů chytrý telefonů používá ke komunikaci s rodinou či s přáteli Messenger od Facebooku, tak se do popředí postupně dere také iMessage. Hlavní problém tohoto řešení od Applu je však v tom, že jsou „jablečné zprávy“ dostupné pouze na jablečných zařízeních. Na Androidu či na Windows byste tedy iMessge hledali jen ztěžka. Dnes tady ale nejsme kvůli tématu kompatibility iMessage. Zaměříme se na to, jakým způsobem lze v iPhonu či iPadu ve Zprávách nastavit, aby se zvukové nahrávky automaticky nemazaly po dvou minutách od přehrání, ale aby v paměti zůstaly trvale.

Jak na iPhonu ve Zprávách nastavit, aby se zvukové zprávy nemazaly

Když někomu pošlete (anebo někdo pošle vám) zvukovou nahrávku v aplikaci Zprávy, tak se vám ve výchozím nastavení pod ní zobrazí malý text, který informuje o tom, že dojde k vymazání nahrávky po dvou minutách od přehrání. Ne v každém případě se tohle však hodí, jelikož někdy si příchozí zvukovou nahrávku chcete po nějaké době poslechnout znovu. V případě, že tedy chcete deaktivovat automatické mazání nahrávek po dvou minutách, tak na vašem iOS či iPadOS zařízení přejděte do nativní aplikace Nastavení, kde poté sjeďte o kus níže, dokud nenarazíte na kolonku Zprávy, kterou rozklikněte. Zde poté sjeďte úplně dolů k sekci Zvukové zprávy. Tady tapněte na kolonku Vyprší a v menu zaškrtněte možnost Nikdy. Tímto se ani příchozí, ani odchozí zvukové nahrávky nebudou automaticky mazat.

Kromě nastavení automatického smazání zvukových nahrávek si v této sekci nastavení můžete ještě zvolit, zdali se budou zvukové nahrávky automaticky spouštět po té, co si zařízení přiložíte k uchu – Přečíst při zvednutí. Pokud tuto funkci aktivujete, tak se zvuková nahrávka začne přehrávat až poté, co si telefon dáte k uchu. V opačném případě bude možné nahrávku přehrát i klasickým způsobem.

Dnes nejčtenější

.