Zavřít reklamu

Když Apple před pár týdny světu představil AirPods Pro 2, nejednoho jablíčkáře potěšil v souvislosti s nimi mimo jiné i oznámením zbrusu nové velikosti silikonových špuntů k nim. Řeč je konkrétně o XS verzi, která je určená pro malé uši a která by tedy měla umožnit využívat AirPods Pro ještě většímu množství lidí než tomu je v současnosti. Pokud si však myslíte, že jsou tyto špunty zpětně kompatibilní s AirPods Pro první generace a tedy že byste si je díky nim ještě lépe přizpůsobili, musíme vás zklamat. 

V novém podpůrném dokumentu zveřejněném na oficiálním webu Apple uvádí, že nová generace špuntů pro AirPods Pro 2 není s AirPods Pro 1 kompatibilní. Tvarově na nich mají sice sedět perfektně, druhá generace špuntů má však oproti té první znatelně méně hustý úplet nebo chcete-li síťku uvnitř, kvůli čemuž by byla ovlivněna akustika sluchátek. S ohledem na tuto skutečnost tedy platí i to, že nemá smysl nasazovat špunty z první generace AirPods Pro na druhou, jelikož tím bude zvuk ovlivněn stejným způsobem. 

Ačkoliv je poměrně nepravděpodobné, že by si někdo chtěl špunty z první generace sluchátek nasadit na druhou, je minimálně dobré o tomto faktu vědět a zohlednit jej při potenciálním pořizování náhradních špuntů po jejich zničení. Vzhledem k tomu, že vypadají designově naprosto stejně, totiž bude záměna správné generace za špatnou pro méně zkušené uživatele velmi jednoduchá. Doporučujeme tedy na tento fakt myslet a při nákupu jej zohlednit. 

  • Apple produkty lze zakoupit například na Alze, u iStores či Mobil Pohotovost (U Mobil Pohotovost lze navíc využít akce Koupíš, prodáš, prodáš, splácíš, v rámci které lze iPhone 14 získat už od 98 Kč měsíčně)

Dnes nejčtenější

.