Zavřít reklamu

Jestli je Apple za něco již řadu let uživateli popotahován, pak je to rychlost nabíjení jeho iPhonů. Ty totiž oficiálně podporují 20W, zatímco konkurence zvládá klidně i 180W, které jejím telefonům zajistí nabití doslova za jednotky minut. I iPhony sice zvládají neoficiálně o něco víc než jen 20W, o žádné terno se však nejedná, což nyní dokázaly i testy čínského portálu Chongdiantou.

Chongdiantou-iPhone-14-Pro-Max-Charging-Speeds

Výše zmíněný portál se rozhodl otestovat hned několik nabíječek s různým příkonem v kombinaci s iPhony 14 Pro, aby díky tomu zjistil, co je pro jejich rychlé nabití nejvhodnější. Výsledek přitom není nikterak radostný. iPhony totiž podporují zhruba 26W a to, ať je dobíjíte nabíječkou s příkonem 30W, 87W nebo třeba 120W. Jinými slovy, z uživatelského hlediska se absolutně nevyplatí pořizovat nabíječka výkonnější než 30W, jelikož je prakticky totožná s dražšími, výkonnostně zajímavějšími nabíječkami. Ano, drobné odchylky v příkonu jednotlivých nabíjecích adaptérů jsou, nicméně jedná se o tak zanedbatelné hodnoty, že je smysluplnější ušetřit peníze než zbytečně připlácet za nabíječky, které vám ušetří doslova vteřiny času. 

Je poměrně zajímavé, že se Apple snaží tak extrémním způsobem držet nabíjení svých iPhonů na uzdě, přestože ví, že by u něj uživatelé přivítali výrazné zrychlení klidně i na úkor životnosti baterie jako takové. Ale kdo ví, třeba se příští rok s příchodem USB-C namísto Lightningu dočkáme i změny v pojetí nabíjení a iPhony se rázem vyrovnají i těm nejlepším Androidům. 

Dnes nejčtenější

.