Zavřít reklamu

Před několika dny Apple vypustil již třetí beta verze svých nejnovějších operačních systémů v podobě iOS a iPadOS 16, macOS 13 Ventura a watchOS 9. Součástí těchto nových beta verzí jsou samozřejmě primárně opravy chyb a bugů, v rámci iOS 16 však Apple přišel také s jednou zbrusu novou funkcí, která nese název Režim blokování, v angličtině známá pod názvem Lockdown mode. Tento režim je určen především pro společensky významné a důležité uživatele, kteří si chtějí zajistit největší bezpečnost při využívání svých iPhonů.

iOS 16: Jak aktivovat Režim blokování

V případě, že tedy patříte mezi společenský významné uživatele, tj. například politiky, celebrity, milionáře či například novináře, anebo pokud máte prostě a jednoduše pouze pocit, že „po vás někdo jde“, tak můžete Režim blokování v iOS 16 začít využívat. Primárně má tento režim například zamezit různému vládnímu šmírování a všemožným útokům. V některých zemích je totiž zcela běžné, že má vláda přístup ke všemožným informacím ve vašem zařízení, čemuž lze s Režimem blokování zabránit. Postup pro aktivaci je následující:

  • Prvně je nutné, abyste na vašem iPhonu s iOS 16 přešli do nativní aplikace Nastavení.
  • Jakmile tak učiníte, tak sjeďte níže, kde lokalizujte a otevřete kolonku Soukromí a zabezpečení.
  • Následně zde přejděte úplně dolů a rozklikněte sekci s názvem Režim blokování.
  • Poté už jen stačí, abyste klepnuli na možnost Zapnout režim blokování.

Pomocí výše uvedeného postupu je tedy možné na vašem iPhonu s iOS 16 aktivovat Režim blokování. Jak už jsem zmínil výše, tak po aktivaci dojde ke znemožnění šmírování či úspěšnému provedení všemožných hackerských útoků. Je ale důležité zmínit, že pokud uživatel tento režim aktivuje, tak přijde o většinu funkcí, které iPhone nabízí. Konkrétně dojde k omezení aplikací, stránek a samotných funkcí, čímž se docílí největší bezpečnosti, některé možnosti pak dokonce nebudou vůbec k dispozici. Samotný Apple uvádí, že obyčejní lidé se nemusí ničeho obávat, a že pro ně Režim blokování určený není.

Dnes nejčtenější

.