Zavřít reklamu

firefoxV poslední době je Flash Player od Adobe terčem kritiky a nedůvěry zejména kvůli nedostatečné bezpečnosti a z důvodu snadného proniknutí do uživatelovo počítače. Nyní se dokonce k této vlně přidává i Mozilla, který včera oznámila, že dočasně zakazuje ve výchozím nastavení používání Flashe do té doby, doku Adobe nevyřeší nedávno objevené nedostatky a nevydá aktualizaci, která vše spraví.

I když zablokování Flashe není úplné, jelikož uživatel může na objekt na stránce kliknou a Flash se spustí, i tak mnohdy pomůže od častého využívání Flashe a bezpečnost by se tím měla o něco zvýšit. Mozilla také upozorňuje na rosotucí znepokojení stability a bezpečnosti pluginu ve svém prohlížeči.

screen-shot-2015-07-14-at-10-13-19-am

Apple se vždy snažil Flashi vyvarovat, za což byl mnohokrát kritizován. Postupem času se ale ukázalo, že šel Apple správnou cestou a že věděl, co dělá. Apple si uvědomoval, že Flash je nebezpečný a naruší bezpečnost iOS zařízení, které by tak mohlo být snadno zneužito.

V současné době například počítače Mac Flash nezakazují, ale nejsou s ním dodávany a je potřeba povolit v nastavení instalace aplikací od třetích stran, abyste si mohli Flash vůbec nainstalovat. V posledních verzích OS X Yosemite dokonce přestal Apple starší verze Flashe podporovat a je vždy nutné si stáhnout nejaktuálnější verzi, jinak vám Safari nepřehraje obsah, na který Flash potřebujete a jednoduše vás vyzve, abyste si stáhli aktualizaci. Nejlepší je však Flash na Macu nevyužívat vůbec.

screen-shot-2015-07-13-at-8-50-34-pm

Dnes nejčtenější

.