Zavřít reklamu

Před několika týdny Apple na WWDC22 zcela očekávaně představil nové verze operačních systémů, a to iOS a iPadOS 16, macOS 13 Ventura a watchOS 9. Součástí těchto systémů je mnoho skvělých novinek, které rozhodně stojí za to. Aktuálně jsou všechny systémy stále k dispozici pouze pro vývojáře, v redakci už je však pilně testujeme a přinášíme vám články o všech novinkách, které jsou k dispozici. V tomto článku se zaměříme na novinky v Připomínkách z iOS 16, tak se do toho rovnou pusťme.

Přišpendlení seznamů

Využíváte v Připomínkách hodně seznamů a často musíte hledat ten, který využíváte nejčastěji? Pokud ano, tak mám skvělou zprávu – vybrané seznamy si totiž v Připomínkách můžete jednoduše přišpendlit, takže se budou vždy zobrazovat nahoře. Pro přišpendlení seznamu stačí, abyste po něm přejeli prstem zleva doprava, popřípadě na něm prst podržte a z menu vyberte Přišpendlit. Stejně lze pak seznam i odšpendlit.

Seznam vyřízených připomínek

V jednotlivých seznamech si můžete jednoduše zvolit, zdali chcete či nechcete zobrazit také veškeré vyřízené připomínky. Pokud chcete mít přehled o tom, co už jste splnili, což vás rozhodně můžete motivovat, tak se hodí vyřízené připomínky mít zobrazené. V iOS 16 však navíc Apple do Připomínek přidal také sekci Vyřízené, kde si můžete zobrazit naprosto všechny vyřízené připomínky s dodatečnými informacemi.

Vylepšení zobrazení seznamu Dnes

Připomínky nabízí několik předpřipravených sekcí, ve kterých si můžete zobrazit různé připomínky. Mezi jednu z těchto sekcí patří Dnes, která vám zobrazí, jak už název napovídá, veškeré připomínky, které musíte dnes vyřídit. Pokud jste ve starší verzi iOS tuto sekci otevřeli, jednoduše se vám zobrazily všechny připomínky pod sebou v seznamu. V iOS 16 však došlo k menšímu vylepšení a připomínky jsou rozděleny do kategorií podle času vyřízení, a to na dopoledne, odpoledne a večer, takže získáte větší přehled. Podobně je to rozděleno nově i v sekci Naplánováno.

připomínky novinky ios 16

Skupiny seznamů

Ocitli jste se někdy v situaci, kdy jste si chtěli spojit více seznamů do jednoho a vytvořit tak skupinu? Hodit se to může například ve spojení osobního a sdíleného seznamu, možností je však více. Ve starších verzích iOS tato možnost neexistovala, do iOS 16 však Apple přidal možnost vytvoření skupin seznamů s několika seznamy najednou. Pro vytvoření nového listu klepněte vpravo nahoře na ikonu tří teček v kroužku, a poté na možnost Spravovat seznamy. Následně vlevo dole stiskněte Přidat skupinu, nastavte si název, poté v sekci Přidat přidejte chtěné seznamy a klepněte na Vytvořit.

Notifikace ve sdílených seznamech

V rámci Připomínek můžete samozřejmě využívat také sdílené seznamy, na kterých lze pracovat s vícero uživateli najednou, což se rozhodně hodí. Když však nějaký uživatel provedl v tomto seznamu změnu, tak jste neměli možnost se o tom dozvědět jinak než kontrolou. V iOS 16 se však tohle mění, a pokud někdo udělá ve sdíleném seznamu změnu, tak vám o tom přijde notifikace, takže budete vždy mít přehled.

Dnes nejčtenější

.