Zavřít reklamu

Není tomu tak dávno, co svět obletěly produktové fotky nástupce oblíbených náhlavních sluchátek XM3 a XM4 z dílny japonského Sony a už tu máme další nálož informací o nich. Ty vypluly nyní na povrch konkrétně skrze Reddit, na kterém se objevilo několik fotek balení modelu 1000XM5, které leccos potvrzuje. Na druhou stranu ale vyvolává i otázky. 

Na fotkách, které si můžete prohlédnout v galerii pod tímto odstavcem, můžete vidět zejména potvrzení designu, který nedávno unikl. Od svých předchůdců se tedy budou vzhledově nová sluchátka relativně dost lišit a to zejména stylem mušlí a jejich uchycením k náhlavnímu mostu. Ačkoliv je design ryze subjektivní záležitostí, skoro by se až chtělo říci, že bude působit v porovnání s modely XM3 a XM4 novinka o poznání futurističtějším dojmem. 

Balení nicméně přineslo i jeden velký otazník, kterým je konkrétně výdrž baterie. Zatímco před pár týdny totiž svět počítal s až 40hodinovou výdrží, na krabici je natištěna výdrž 30 hodin. Jednat by se nicméně mohlo o hodnotu udávanou pro zaktivované ANC či H-Res LDAC. V kuloárech se nicméně šušká i o tom, že se může jednat také o snahu Sony učinit sluchátka lehčími, jelikož právě jejich hmotnost kvůli vyšší výdrži baterie měla být jedním z hlavních negativ prototypových modelů. Zda se tak stane či nikoliv nicméně ukáže nakonec až čas, kterého má Sony na představení ještě habaděj. Certifikace u FCC mu totiž končí až 8. srpna, do kterého tedy může sluchátka představit prakticky kdykoliv. 

Sluchátka Sony můžete zakoupit například zde

Dnes nejčtenější

.