Zavřít reklamu

Přestože má aplikace Tečka svůj vrchol používání zřejmě již za sebou, i tak se jí stále lepí problémy na paty. Ode dnešního rána například hlásí všem, kteří v ní mají nahraný certifikát o očkování či prodělané nemoci, že jsou jejich certifikáty neplatné a to i přesto, že bez problému platí. 

K celému problému se již na svém Twitteru stihli vyjádřit provozovatelé Tečky, dle kterých se jedná o výpadek validační služby, nikoliv změnu trvání certifikátů. Díky tomu tak i přesto, že jsou certifikáty v Tečce červené, lze jejich kódy čtečkami QR kódů bez problému načíst coby platné, takže prokazování například v zahraničí nebude žádný problém. Je nicméně třeba, aby byla čtečka skutečně použita k ověření, jelikož bez ní logicky nelze platnost ověřit kvůli chybně zobrazované červené barvě. Na opravě se ale už má pracovat. 

Tečka

 

Je poměrně zarážející, že po dlouhých měsících, co je Tečka v provozu, se podobné věci – byť čas od času – stávají. Přeci jen, pro mnohé lidi se jedná i nadále o velmi důležitou aplikaci, u které se chyby zkrátka nedají tolerovat a to ani přesto, že jsou stejně jako v tomto případě spíš grafického rázu a neovlivňují QR kódy. 

Dnes nejčtenější

.