Zavřít reklamu

Ačkoli vyhledávači Google Chrome fandit nemusíte, jeho ikonu jistě znáte. I když se to na první pohled nemusí zdát, Google ji v průběhu let vylepšuje. Největší změna se pravděpodobně udála v roce 2011, kdy bylo odstraněno 3D logo a nahrazeno velmi podobným tomu dnešnímu. Další změna pak nastala v roce 2014. Google na logo nejpoužívanějšího prohlížeče na světě pak „sáhnul“ až nyní, tedy po dlouhých 8 letech.

Otázkou zůstává, zda by si této změny někdo vůbec všimnul. Google totiž odstranil stíny v prstenci v místě dotyku různých barev. Abych byl upřímný, stínů jsem si nikdy nevšiml. Návrhář ikony na Twitteru vysvětlil, že záměr Googlu byl poskytování stejné péče o značku na všech operačních systémech.

Ikona Chrome v systému macOS vypadá více trojrozměrně. Chrome na iOS má ikonu, která připomíná TestFlight. Mezitím ve Windows 10 a 11 má ikona viditelný přechod. V systému ChromeOS se používá ikona prohlížeče jasnější barvy bez přechodu, aby odpovídala zbytku systémových ikon. Aktualizovaná ikona se zavádí s nejnovější aktualizací Chrome Canary. Změna by měla být viditelná během několika příštích měsíců. Která verze ikony Google Chrome se vám líbí nejvíce a který internetový prohlížeč používáte?

google chrome

Dnes nejčtenější

.