Zavřít reklamu

Pokud se na Macu rozhodnete pro změnu hlasitosti či jasu, tak můžete využít několik různých způsobů. Většina z nás hlasitost a jas mění tak, že stiskneme v horní řadě funkční kláves příslušnou klávesu. Pokud máte MacBook s Touch Barem, tak stačí klepnout na možnost pro změnu hlasu či jasu a provést změny. Kromě toho je ale možné hlasitost měnit také v horní liště, kromě toho ale hlasitost i jas změníte ještě i v ovládacím panelu. V případě, že provedete změnu hlasitosti či jasu, tak si můžete vybrat z celkově 16 různých úrovní.

Jak na Macu precizněji měnit hlasitost a jas

Dost možná už jste se ale někdy ocitli v situaci, kdy jste zjistili, že vám změna hlasitosti či jasu nevyhovuje. Pokud jste hlasitost či jas přidali, tak byl zvuk příliš hlasitý, respektive jas příliš vysoký, pokud jste zase ubrali, tak byla hlasitost příliš tichá, respektive jas příliš nízký. Součástí macOS je však speciální postup, pomocí kterého je možné hlasitost i jas měnit o mnoho precizněji. Konkrétně si můžete vybrat z celkově ze 64 úrovní, namísto klasických 16. Pokud byste chtěli zjistit, jakým způsobem je takto precizně možné hlasitost a jas změnit, tak stačí postupovat následovně:

  • Na klávesnici podržte zároveň klávesy Option + Shift.
  • S těmito podrženými klávesami pak mačkejte klávesu pro změnu hlasitosti či jasu.
  • Při změně úrovně si můžete všimnout, že se jedna úroveň rozdělí na čtyři.

Pomocí výše uvedeného postupu tedy můžete na Macu precizněji měnit hlasitost a jas. Je ale nutné zmínit, že pokud na Macu klasicky využíváte Touch Bar a necháváte si zobrazit ovládací prvky aplikací se sbaleným Control Stripem napravo, tak po jeho rozbalení nebudete schopni takto precizně hlasitosti či jas měnit. Tento postup tedy mohou využít jen jedinci, kteří mají namísto Touch Baru fyzické klávesy, popřípadě jedinci, kteří si na Touch Baru nechávají permanentně zobrazovat rozbalený Control Strip – jak na to zjistíte v tomto článku. Na konec jen zmíním, že stejně lze tímto způsobem měnit i jas podsvícení klávesnice.

Dnes nejčtenější

.