Zavřít reklamu

Nejen pandemie koronaviru odrážející se na problematické výrobě dělá zřejmě Applu v poslední době solidní vrásky na čele. Nevesele se totiž jeví i personální stránka některých oddělení a to kvůli odchodům klíčových pracovníků ke konkurenci. Jeden takový odchod bude nyní muset Apple látat u týmu pracujícího na čipech pro Apple produkty. 

Agentuře Bloomberg se podařilo zjistit, že Apple po zhruba dvou letech opouští jeden z předních mužů jeho čipové divize Mike Filippo. Ten se mu podařil zlanařit teprve v roce 2019 a to zejména v souvislosti s čipy Apple Silicon a čipy řady M. Nyní se však rozhodl řady kalifornského giganta z nám neznámých důvodů opustit a připojit se k Microsoftu, kde má pracovat konkrétně na procesorech pro servery Azure – tedy na serverech pro cloudové služby Microsoftu. Právě to může ostatně jediné Apple těšit. Mike tím pádem nevynese žádná tajemství Siliconů z Maců. 

Fanouškovský svět Applu může jen doufat v to, že se odchody důležitých zaměstnanců na budoucnosti jeho produktů neprojeví. Právě u čipové divize je však bohužel riziko relativně velké, jelikož jí opouští jeden expert za druhým. Například na konci loňska opustil tutéž divizi její ředitel Jeff Wilcox, který následně zamířil do Intelu, ve kterém pracuje na návrhu nových SoC. 

Dnes nejčtenější

.