Zavřít reklamu

O Applu můžeme neustále slýchávat zajímavé příběhy. Portálu Wallpaper se podařilo vyzpovídat Evanse Hankeyho, viceprezidenta Apple pro průmyslový design, a Alana Dye, viceprezidenta designu lidského rozhraní. Tématem rozhovoru bylo mimo jiné i stěhování do Apple Parku, vliv Jonyho Ivea a Steva Jobse na vytvoření nové budovy společnosti a o tom, jak Apple vždy kladl důraz na design.

Záleží nám na výrobě skvělých produktů, ale stejně tvrdě jsme pracovali na vytvoření skvělého týmu a kultury. Hodně z toho má základ na začátku historie Applu. Steve definoval Apple jeho designem,“ říká Dye. „Vždycky vzpomínáme, jak říkal, že design není jen líbivým kusem dřeva. Nejde jen o to, jak věci vypadají, jde o to, jak věci fungují. Po třech letech v Apple Parku jsme nemohli více věřit vizi. že mít jeden centrální designérský tým pro všechny produkty Apple je správnou cestou.“

Zatímco většina produktů, které dnes vidíme, nebyla vyrobena během posledních tří let, rozhovor dává fanouškům Applu šanci pochopit, jak společnost vyvíjí nové produkty, jako jsou například AirPods. Dye a Hankey často používají slovo „pokora“, zvláště když vyprávějí o vstupu  Applu na nové trhy. Zatímco špičky nedávno nově vytvořených kategorií technologických produktů, jako jsou Apple Watch a AirPods, mohou působit jako produkty vytvořené „bez velké námahy“ (jelikož v podstatě byly jedny z prvních svého druhu), práce v zákulisí byla prý ohromující. Když vývoj AirPods před deseti lety začal, výzkumnice lidských faktorů Kristi Bauerly zjistila, že zkoumá stavbu „šíleně složitého“ lidského ucha.

Vytvarovali jsme a naskenovali uši, pracovali jsme s blízkými akademiky a zaměřili jsme se na vnější část uší pro design sluchátek a vnitřní část pro akustiku,“ řekla Kristi Bauerly. Byly údajně naskenovány tisíce uší a pouze jejich spojením našla společnost „designový prostor“, v němž může pracovat. „Myslím, že jsme sestavili jednu z největších ušních knihoven,“ říká s úsměvem Hankey. „Databáze je místo, kde návrh začíná,“ pokračuje Bauerly, „a pak to opakujeme a opakujeme.“ Celý rozhovor je nesmírně zajímavý a k nalezení je zde.

Dnes nejčtenější

.