Zavřít reklamu

Ačkoliv už si iPhony nedrží svou hodnotu tak dobře jako tomu bylo v minulosti, jejich majitele může těšit fakt, že oproti konkurenci jsou na tom stále více než dobře. Vyplývá to alespoň z nového průzkumu společnosti SellCell, která porovnala pokles ceny používaného iPhonu 13 s cenou Google Pixelu 6.

Přestože Google představil svůj Pixel o dobré dva měsíce později než Apple své iPhony, cena Pixelů 6 klesá daleko rychleji než tomu je u iPhonů. Ty totiž po prvním měsíci po uvedení na trh při používání od prvního dne prodejů ztratily na hodnotě v průměru 24,9 %, zatímco Pixely za stejnou dobu ztratily těžko uvěřitelných 42,6 % své původní hodnoty. Fanoušky Applu může navíc těšit fakt, že se hodnota jejich iPhonům 13 poté zhruba o 3 % zvýšila kvůli jejich extrémní nedostupnosti, která výrazně zvýšila zájem i o používané modely. To ale u Pixelu nehrozí, jelikož jich je jednak dostatek a jednak o ně není až takový zájem. 

V tuto chvíli je otázkou, jak dlouho se bude hodnota používaných iPhonů 13 držet na skvělých hodnotách, jelikož se obecně předpokládá, že zájem o tyto modely v dohledné době opadne, což se na jejich hodnotě logicky projeví. Kdy přesně se tak stane a potažmo jak výrazný propad bude je nicméně v současnosti nejasné a zřejmě ani samotný Apple tak úplně neví, co jej čeká. Vše tak ve výsledku ukáže až čas. 

iPhony lze zakoupit zde

Dnes nejčtenější

.