Zavřít reklamu

FaceTime se v macOS Monterey a dalších nových operačních systémech dočkal opravdu výrazného vylepšení. Pokud se zamyslíte, jakým způsobem jsme doteď FaceTime využívali, tak zjistíte, že primárně s rodinou, popřípadě s nejbližšími přáteli. Co se týče nějakého podnikového užití, tak byl FaceTime spíše nepoužitelný a využívaly se různé lepší alternativy. Navíc k tomu, pokud jste chtěli s někým přes FaceTime hovořit, tak bylo nutné, aby všichni účastníci vlastnili nějaké jablečné zařízení. Pokud Apple zařízení neměli, tak se hovoru nemohli zúčastnit. To už je ale minulostí.

Jak na Macu ve FaceTime vytvořit odkaz pro sdílení hovoru

Apple na své komunikační aplikaci FaceTime v nových aktualizacích výrazně zapracoval a výrazně tak změnil výše popsaný způsob, kterým jsme ji používali. Zatímco ještě donedávna mohli FaceTime využívat pouze jedinci, kteří vlastnili Apple zařízení, tak nyní se k hovoru může připojit opravdu kdokoliv. Dotyčného uživatele jednoduše stačí do hovoru pozvat prostřednictvím odkazu, který stačí zaslat přes nějakou komunikační aplikaci. Díky tomu už navíc ani nemusíte mít uživatele uloženého v kontaktech, popřípadě nemusíte znát ani jeho telefonní číslo. Odkaz prostě vezmete, pošlete a vyčkáte, dokud se uživatel nepřipojí. Odkaz pro sdílení hovoru z FaceTime lze na Macu vytvořit následovně:

  • Prvně se na vašem Macu přesuňte do nativní aplikace FaceTime.
  • Jakmile tak učiníte, tak v levém horním rohu klepněte na tlačítko Vytvořit odkaz.
  • Následně se zobrazí malé menu, prostřednictvím kterého je možné odkaz na FaceTime hovor sdílet.
  • Odkaz si můžete jednoduše nechat zkopírovat do schránky, a poté jej stačí kamkoliv vložit;
  • popřípadě je možné vybrat jednu z aplikací, skrze které je možné odkaz sdílet přímo.

Pomocí výše uvedeného postupu je tedy možné na Macu jednoduše sdílet odkaz na FaceTime hovor. V případě, že na něj klepne uživatel, který vlastní Apple zařízení, tak se mu otevře nativní aplikace FaceTime, ve které se k hovoru připojí. A v případě, že dotyčný vlastní například zařízení s operačním systémem Windows, Android apod., tak se mu hovor otevře ve webovém rozhraní. K připojení k FaceTime hovoru už vám tak v současné chvíli stačí pouze připojení k internetu, nic dalšího nepotřebujete. Díky tomu je možné FaceTime konečně využívat i v podnikatelské sféře, což se může někomu hodit.

Dnes nejčtenější

.