Zavřít reklamu

Apple představil nové verze svých operačních systémů již před několika dlouhými měsíci – konkrétně na konferenci WWDC21, která se konala letos v červnu. Konkrétně jsme se na ní dočkali představení iOS a iPadOS 15, macOS 12 Monterey, watchOS 8 a tvOS 15. Všechny tyto systémy byly ihned po skončení prezentace k dispozici k předběžnému přístupu v rámci beta verzí pro všechny vývojáře a později i testery. Aktuálně už jsou tyto systémy, vyjma macOS 12 Monterey, k dispozici pro veřejnost. Pokud patříte mezi pravidelně čtenáře našeho magazínu, tak vám zajisté v posledních týdnech neunikly návody, ve kterých jsme se věnovali především vylepšením z nového iOS 15. Nyní se však zaměříme na watchOS 8.

Jak na Apple Watch (de)aktivovat režim Soustředění

Mezi jednu z největších funkcí, která je součástí prakticky všech nových operačních systémů, patří bezesporu režimy Soustředění. Tato funkce přímo nahradila původní režim Nerušit a oproti němu nabízí nespočet nových funkcí. Zmínit můžeme například možnost pro nastavení toho, kdo se nám bude moci dovolat, popřípadě které aplikace nám budou moci odesílat oznámení. Nutno podotknout, že se režimy nově také synchronizují napříč všemi vašimi zařízeními – provedete-li aktivaci na Apple Watch, aktivuje se režim i na iPhonu, iPadu či Macu (a různě naopak). Režim Soustředění na Apple Watch (de)aktivujete takto:

  • Prvně je nutné, abyste se na vašich Apple Watch otevřeli ovládací centrum:
    • Na domovské obrazovce stačí přejet prstem ze spodní hrany směrem nahoru;
    • v jakékoliv aplikaci prst chvíli podržte na spodní hraně displeje, a poté vyjeďte směrem nahoru.
  • Jakmile otevřete ovládací centrum, tak vyhledejte a klepněte na prvek s ikonou měsíce.
    • Pokud zde prvek nevidíte, sjeďte níže, klepněte na Upravit a přidejte jej.
  • Po klepnutí na ikonu měsíce už se vám zobrazí veškeré dostupné režimy Soustředění.
  • Zde už si jen stačí vybrat, který chcete aktivovat, a poté na něj klepnout.

Pomocí výše uvedeného způsobu lze tedy na vašich Apple Watch aktivovat režim soustředění. Ikona měsíce se po aktivaci vybraného režimu přemění na konkrétní ikonu, kterou máte k režimu přiřazenou. Na Apple Watch můžete jednotlivé režimy lehce upravovat, konkrétně lze u nich nastavit automatizace, a to v Nastavení -> Soustředění. Co se týče vytváření nových režimů soustředění, tak budete muset přejít na jiné zařízení. Na Apple Watch totiž režim Soustředění nevytvoříte.

Dnes nejčtenější

.