Zavřít reklamu

S příchodem macOS Monterey jsme se dočkali opravdu mnoha různých vylepšení. Některá tato vylepšení jsou větší, jiná zase menší. Soustředění je jedna z těch největších novinek, se kterými Apple přišel nejen u macOS, ale i u ostatních operačních systémů. Díky Soustředění si můžete vytvořit několik režimů, u kterých si zvlášť můžete nastavit, kdo se vám bude moct dovolat, popřípadě která aplikace vám bude moci odeslat notifikaci – a mnoho dalšího.

Jak na Macu ve Zprávách (de)aktivovat zobrazování stavu Soustředění

Součástí nastavení každého režimu Soustředění je hned několik různých voleb, díky kterým je možné konkrétní režim přizpůsobit ještě o něco lépe. Mezi jednu z těchto voleb patro zobrazování stavu Soustředění v rámci nativní aplikace Zprávy. Pokud jste až doposud měli aktivní původní režim Nerušit a neodpovídali jste, tak druhá strana o této skutečnosti nevěděla. Nově si v macOS Monterey a dalších nových systémech můžete nastavit, aby se kontaktům ve Zprávách zobrazovala informace o tom, že máte ztišená oznámení. Tuto funkci lze (de)aktivovat následovně:

  • Prvně je nutné, abyste na Macu s macOS 12 Monterey vlevo nahoře klepnuli na ikonu .
  • Jakmile tak učiníte, tak z menu, které se objeví, vyberte možnost Předvolby systému…
  • Tímto se otevře nové okno, v rámci kterého se nachází veškeré sekce určené pro správu předvoleb.
  • V rámci tohoto okna následně lokalizujte a rozklikněte sekci s názvem Oznámení a soustředění.
  • Následně v horním menu otevřete záložku Soustředění.
  • Poté si nalevo vyberte konkrétní režim Soustředění, ve kterém chcete (de)aktivaci provést.
  • Zde už pak jen vpravo dole stačí, abyste podle potřeby (de)aktivovali možnost Sdílet stav soustředění.

Prostřednictvím výše uvedeného postupu lze tedy na Macu (de)aktivovat funkci, díky které mohou ostatní uživatelé jednoduše zjistit, zdali máte ztišená oznámení. Nutno zmínit, že v případě, kdy se druhé straně zpráva o ztišených oznámeních zobrazí, tak může klepnout na tlačítko Přesto oznámit, čímž se režim Soustředění přebije a oznámení se zobrazí. Zdali se však jedná i ideální řešení je sporné, jelikož někteří známí si z vás takto mohou vystřelit a obtěžovat vás i tehdy, kdy chcete mít klid. Všeobecně je ale Soustředění perfektní funkce, kterou by měl využívat každý.

Dnes nejčtenější

.