Zavřít reklamu

Aktuálně jsou to již dva měsíce od představení nových operačních systémů od Applu. Během těchto dvou měsíců se na našem magazínu objevilo nespočet článků, ve kterých jsme se věnovali všemožným novinkám a vylepšením. Konkrétně jsme se dočkali vydání iOS a iPadOS 15, macOS 12 Monterey, watchOS 8 a tvOS 15, a to na vývojářské konferenci WWDC, na které Apple tradičně každý rok vydává nové verze svých operačních systémů. Ihned po představení zmíněných systémů došlo k vydání prvních vývojářských beta verzí, později pak Apple přišel s beta verzemi i pro veřejnost. V tomto článku se budeme věnovat další novince z iOS 15.

iOS 15: Jak po aktivaci režimu Soustředění skrýt oznamovací odznaky na ploše

V posledních dnech se v naší návodní sekci neustále věnujeme především novému režimu Soustředění, který nahradil původní režim Nerušit. Soustředění je ve všech ohledech lepší, jelikož si v rámci něj můžete vytvořit hned několik režimů, které lze dle potřeby využívat a přizpůsobit. V rámci jednotlivých režimů Soustředění si pak můžete nastavit, která aplikace vám může zaslat oznámení, popřípadě kdo se vám může dovolat. Kromě toho si ale můžete nastavit mnoho dalších věcí – například i to, aby po aktivaci konkrétního režimu došlo ke skrytí oznamovacích odznaků na ploše. Stačí se držet tohoto postupu:

  • Prvně je nutné, abyste se na iPhonu s iOS 15 přesunuli do nativní aplikace Nastavení.
  • Jakmile tak učiníte, tak o kousek níže rozklikněte kolonku s názvem Soustředění.
  • Následně si vyberte a klepněte na ten režim Soustředění, se kterým chcete pracovat.
  • Poté v kategorii Volby rozklikněte kolonku s názvem Plocha.
  • Zde už jen stačí, abyste pomocí přepínače aktivovali možnost Skrýt oznamovací odznaky.

Pomocí výše uvedeného způsobu lze tedy na iPhonu s iOS 15 skrýt oznamovací odznaky na ploše po aktivaci vybraného režimu Soustředění. Apple tuto možnost přidal především kvůli tomu, abychom při aktivním režimu Soustředění nebrali ohled na to, zdali na nás někde čeká či nečeká nějaká notifikace. Jednotlivé odznaky totiž dokáží uživatele velmi rozhodit, jelikož pokud se u ikony aplikace objeví malá jednička či jiné číslo, tak máme tendenci ji otevřít – a pak už ztrácíme cenné minuty času. Takto se lze odznaků v režimu Soustředění zbavit, abyste se ještě více soustředili, což je cílem tohoto režimu.

Dnes nejčtenější

.