Zavřít reklamu

Společnost TSMC patří bezesporu mezi nejdůležitější dodavatele součástek pro produkty z dílny společnosti Apple. Její provoz by měl v současné době vzhledem k blížícímu se termínu představení nových iPhonů běžet na plné obrátky, v jedné z továren této firmy ale tento týden došlo k jistým komplikacím. Server Nikkei Asia informoval nedávno o tom, že továrna, která je známá také pod názvem „Fab 18“, má problémy s kontaminovaným plynem.

Společnost TSMC je v současné době jediným dodavatelem čipů pro výrobky od Applu. Z jejích továren pochází všechny procesory, používané v zařízeních s jablečnými čipy. Server Nikkei Asia s odvoláním na informované zdroje uvádí, že společnost TSMC ve zmíněné továrně vyrábí procesory pro nadcházející modely iPhonů a Maců. Při výrobě těchto procesorů se mimo jiné využívá také plyn. A právě u těchto plynů byla koncem minulého týdne zjištěna kontaminace.

„Některé výrobní linky v South Taiwan Science Park obdržely od svých dodavatelů specifické plyny, u kterých existuje podezření na kontaminaci. V tomto směru došlo k rychlé náhradě,“ cituje server Nikke Asia zdroje z TSMC. Na místo byli zároveň povolání odpovědní zaměstnanci, aby situaci napravili. Společnost TSMC uvedla, že v současné chvíli provádí kroky, které mají zabránit v negativním ovlivnění kvality výroby, a že komplikace s kontaminací by neměly mít významný dopad na samotnou výrobu, a že k ovlivnění výrobního procesu zatím došlo pouze v omezené míře. Většina zdrojů se shoduje, že by letošní iPhony měly být představeny v průběhu září, tak, jak je u Applu dlouholetým zvykem.

Dnes nejčtenější

.