Zavřít reklamu

Společnost TSMC, jediný dodavatel čipů A-serie pro iPhone 6 a 7 (předpokládá se, že také výhradní dodavatel pro iPhone 8), zvažuje výhody vybudování výrobních závodů v USA. Zatímco společnost již dříve oznámila, že tuto myšlenku nevyloučila. Nyní tiskový mluvčí TSMC řekl agentuře Reuters, že definitivní rozhodnutí padne v roce 2018.

„Obětovali bychom některé výhody, pokud bychom se přesunuli do USA. V Tchaj-wanu máte flexibilitu. Pokud dojde k zemětřesení můžeme poslat tisíce lidí jako podporu (v Tchaj-wanu), kdežto ve Spojených státech by toto bylo obtížnější“, uvedl tiskový mluvčí.

TSMC v možném závodě v USA zvažuje investici okolo 16 miliard dolarů. Přičemž asi 65% všech příjmů společnosti je generováno v USA. Jeden z faktorů, který rozhodnutí může ovlivnit je obava, že Apple může přejít na procesory od Intelu. Společnost TSMC je na zakázkách Applu silně závislá a právě čipu A10 pro iPhone 7 vděčí za rekordní příjmy a zisky v minulém roce.

Ostatní dodavatelé Applu také zvažují přesun výroby do USA. Sharp má údajně zájem vyrábět v USA dispeje. Foxconn také uvedl, že zkoumá možnost továrny v USA.

tsmc-fb

Zdroj: 9to5Mac, Cult of Mac

Dnes nejčtenější

.