Zavřít reklamu

V uplynulých týdnech jsme vás již několikrát informovali o tom, že Apple svým letošním iPhonům velmi věří a rád by u nich zaznamenal rekordní prodeje. A jak se zdá, na ty se pomalu ale jistě skutečně chystá. Podle zpráv asijského portálu CNBeta totiž u svého vrchního výrobce procesorů – tedy společnosti TSMC – objednal na 100 milionů čipů A15 Bionic, které budou tepat právě v nových iPhonech. 

Objednávka čipů pro “třináctky” je poměrně extrémní záležitostí, jelikož je o 25 % vyšší než tomu bylo v loňském roce u iPhonů 12. Jasně, loni se svět obával daleko víc pandemie koronaviru, která se navíc podepisovala i na dodavatelském řetězci a tak nebylo možné vyrábět v takových objemech, ve kterých by si Apple zřejmě představoval, na druhou stranu však byly iPhony 12 po pár letech konečně výraznou designovou změnou, která táhla. Oproti tomu letošní iPhony by se měly dočkat spíše jen menších designových upgradů, zato však celé řady na první pohled neviditelných vylepšení v čele s kvalitnějším fotoaparátem, vyšší obnovovací frekvencí displeje či delší výdrží díky větší baterii. 

Co se týče bližších technických specifikací čipu A15 Bionic, měl by být stejně jako jeho loňský předchůdce postaven na 5nm procesu, který však bude pokročilejší. Procesory tak budou díky tomu mít lepší vlastnosti – konkrétně se hovoří o 15 až 20% nižší energetické náročnosti a podobném nárůstu výkonu. Vzhledem k tomu se tak dá stejně jako každý rok očekávat, že budeme mít tu čest s nejvýkonnějšími smartphony na trhu. Jasno o tom budeme mít ostatně už na podzim, kdy je Apple světu představí. 

Dnes nejčtenější

.