Zavřít reklamu

Od představení nových operačních systémů uběhlo již několik dlouhých měsíců. Apple konkrétně na letošní vývojářské konferenci WWDC21 představil iOS a iPadOS 15, macOS 12 Monterey, watchOS 8 a tvOS 15. Součástí těchto systémů je nespočet nových funkcí, které si již nyní mohou vyzkoušet všichni vývojáři a testeři, a to v rámci beta verzí, které Apple před nějakou dobou uvolnil. Na našem magazínu se všem novinkám neustále věnujeme, a to v rámci návodní sekce. Díky návodům můžete zjistit, kde se nové funkce nachází, a jak vlastně fungují. V tomto článku se budeme opět věnovat novince z iOS 15.

iOS 15: Jak v Safari aktualizovat webovou stránku

Spolu se zmíněnými operačními systémy Apple přepracoval také Safari. V rámci iOS 15 lze největší změnu pozorovat v případě adresního řádku, který se nově nachází ve spodní části obrazovky. Kromě toho se ale změnil také celkový styl ovládání Safari. Pro přesun mezi panely lze nově přejet po adresním řádku doleva či doprava apod. Těchto nových gest je k dispozici o mnoho více. Ti pozornější z vás si možná všimli, že se v Safari z iOS 15 nenachází v pravé části adresního řádku tlačítko pro obnovu webové stránky. Postup pro provedení aktualizace stránky se totiž změnil – postup je tedy následující:

  • Prvně je nutné, abyste se na vašem iPhonu s iOS 15 přesunuli do nativní aplikace Safari.
  • V rámci Safari se poté přesuňte na webovou stránku, kterou chcete aktualizovat.
  • Nyní ve spodní části obrazovky podržte prst na adresním řádku.
  • Po chvíli se zobrazí menu, ve kterém stačí, abyste klepnuli na možnost Znovu načíst.

Prostřednictvím výše uvedeného postupu lze tedy v Safari z iOS 15 provést aktualizaci webové stránky. Pokud si chcete celý postup ulehčit, tak byste měli vědět, že nemusíte ani zvedat prst z obrazovky. Jednoduše jej na adresním řádku podržte, po zobrazení menu ním pouze přejeďte na možnost Znovu načíst, a poté prst z displeje zvedněte. Kromě toho lze aktualizaci stránky provést tak, že v pravé části obrazovky klepnete na ikonu tří teček v kroužku, čímž se zobrazí menu, kde stačí klepnout na dlaždici Znovu načíst.

Dnes nejčtenější

.