Zavřít reklamu

Ve včerejších večerních hodinách jsme se konečně dočkali vydání veřejných verzí nových operačních systémů. Apple konkrétně vypustil iOS a iPadOS 15, watchOS 8 a tvOS 15. To znamená, že si tyto systémy již může nainstalovat kdokoliv z nás – stačí vlastnit podporovaný iPhone, tj. 6s či novější. Tyto operační systémy samozřejmě přichází s řadou novinek. Zmínit můžeme přepracovaný FaceTime, nový režim Soustředění či například nové Safari. A právě se Safari mají uživatelé v iOS 15 obrovský problém. Apple totiž přišel s designovou novinkou a adresní řádek přemístil z původní pozice, tj. seshora, na samotný spodek obrazovky.

Jak na iPhone v Safari vrátit adresní řádek zdola zpět nahoru

Dobrou zprávou pro všechny uživatele iOS 15 ale je, že můžete adresní řádek vrátit zdola zpět nahoru – a nejedná se o nic složitého. Již v rámci beta verzí musel Apple čelit velkému odporu proti novému designu s adresním řádkem ve spodní části obrazovky. Rozhodl se tak, že dá svým uživatelům na vybranou. Buď tedy budou využívat nové rozložení, anebo se jednoduše vrátí k tomu druhému:

  • Prvně si na vašem iPhonu s nainstalovaným iOS 15 přejděte do nativní aplikace Nastavení.
  • Jakmile tak učiníte, tak sjeďte o kus níže a rozklikněte záložku Safari.
  • Zde poté opět sjeďte o kus níže a lokalizujte kategorii Panely.
  • Následně zde najdete grafiku, která znázorňuje dvě konkrétní rozložení, ze kterých si můžete vybrat.

Prostřednictvím výše uvedeného způsobu je tedy možné si v Safari vybrat rozložení adresního řádku. Konkrétně je k dispozici možnost Řádek panelů, tedy nové rozložení, u kterého se adresní řádek nachází ve spodní části obrazovky. Pokud si tohle rozložení zvolíte, tak jste navíc schopni využívat nová gesta pro ovládání Safari, pomocí kterých je například možné se jednoduše vrátit o stránku zpět či vpřed a další. Druhou možností je Jeden panel – pokud ji nastavíte, tak se rozložení adresního řádku přesune zpět do horní části obrazovky, stejně jako v předchozích verzích iOS.

safari zobrazení ios 15

Dnes nejčtenější

.