Zavřít reklamu

Zatímco na první zmenšení výřezu v displeji čeká svět de facto od roku 2018, kdy se dočkal představení druhé generace iPhonů s tímto prvkem, druhé zmenšení přijde zase skoro až překvapivě brzy. Vyplývá to z informací velmi dobře informovaného reportéra Bloombergu Marka Gurmana, jehož zdroje sahají až do samotného Applu a díky tomu jsou jedněmi z nepřesnějších vůbec. 

Gurman díky svým zdrojům dnes v noci potvrdil to, s čím se počítá již řadu měsíců – tedy že iPhony 13 se letos skutečně konečně dočkají nasazení o poznání menších výřezů v displeji, díky čemuž tak prostor v jejich stavovém řádku nabobtná a celkově nebudou působit tak rušivě. Poměrně překvapivě však Gurman dodal, že má Apple v plánu další zmenšování už na příští rok a je velmi pravděpodobné, že se mu jeho plán podaří splnit. Odmítači tohoto prvku tak budou mít letos a příští rok s trochou nadsázky žně. 

O budoucnosti výřezu se v minulých měsících spekulovalo poměrně hojně s tím, že pro příští rok bylo předpovídáno jak zachování jeho velikosti z letoška, tak třeba i změna na průstřel po vzoru androidích telefonů či dokonce jeho úplné odstranění. Apple však zatím nemá dle všeho technologie, které by mu dovolily tento prvek zcela odstranit a cestou průstřelu se vydávat nechce pravděpodobně kvůli snaze odlišit se od konkurence na první pohled. Zmenšení klasického výřezu se proto jeví jako nejideálnější cesta, byť zatím samozřejmě není jasné, jak výrazně se mu to povede. 

Dnes nejčtenější

.