Zavřít reklamu

Ideální dovolená představuje pro každého něco jiného. Někdo touží po odpočinku na pláži a luxusním hotelu, jiný zas chce na dovolené poznat kus světa, bez automobilu si tak neumí volno, ať už v zahraničí nebo po Česku představit. Co ale dělat, když vlastní vůz nemáte k dispozici?

iPad Mapy

Pronájem aut dnes už není žádnou novinkou, skvěle poslouží i pro dovolenou. Pronajatým vozem můžete vyrazit do zahraničí rovnou z Česka, nebo službu využít až v cílové destinaci. Druhá zmíněná možnost je skvělou příležitostí pro všechny, kteří chtějí poznávat a prozkoumávat okolí, avšak kvůli leteckému či autobusovému zájezdu nemají jak.

Jak si pronajmout auto na dovolenou?

Pronájem vozu lze vyřídit několika způsoby.

  • Potřebujete automobil až v cílové destinaci? Zajděte do místní autopůjčovny.
  • Vyrážíte na dovolenou po vlastní ose a nemáte se jak dostat do hotelu? Vyřiďte si pronájem auta na letišti.
  • Cestujete s cestovní kanceláří a rádi byste vyrazili jen na krátký výlet po okolí? Pronájem si zařiďte až na místě prostřednictvím delegáta.
  • Nemáte vlastní vůz, ale rádi byste jeli automobilem na dovolenou už z Česka? Využijte tuzemské autopůjčovny.

Vůz si lze pronajmout v rámci autopůjčoven, nebo služby carsharing. V obou případech rozhodně nešlápnete vedle, i přesto je ale dobré se po nabídce aut trochu porozhlédnout a vybrat si pro své plány to nejlepší. K tomu se bude hodit průvodce vaší dovolenou, se kterým si můžete připravit přesný harmonogram cesty, abyste se zbytečně velkým vozem nezažívali horké chvilky při zdolávání nejvyšších hor a silničních sedel.

K pronájmu vozu využijte chytré mobilní aplikace

Pro výběr auta můžete využít také jednou z chytrých aplikací, kterou lze stáhnout do mobilu. Ušetří čas a zajistí vůz na každou příležitost, ať už si ho budete chtít pronajmout jen na krátký výlet, nebo na celou dovolenou.

apple mapy

Mezi oblíbené mobilní aplikace patří Avis, HoppyGo, Carngo, SIXT, Cars-scanner, Bocubo nebo Hertz. Některé aplikace slouží jen pro pronájem aut v tuzemsku, jiné fungují v celosvětovém měřítku. Některé nabízí pronájem aut jen z vlastní flotily, jiné sdružují nabídku více autopůjčoven. Jejich velkou výhodou je, že si z pohodlí domova můžete vybrat vhodný vůz, zjistit cenu a naplánovat termín výpůjčky.

Co je potřeba k pronájmu auta?

Jakmile si stáhnete do mobilu vhodnou aplikaci, stačí se zaregistrovat, vybrat vůz a objednat si ho. Poté už bude nutné jen prokázat svou kompetentnost, respektive to, že umíte řídit a že disponujete dostatkem finančních prostředků. Bez řidičského průkazu, cestovního pasu či občanského průkazu a kreditní karty,popřípadě embosované debetní karty, se vyřízení pronájmu obvykle neobejde.

Dnes nejčtenější

.