Zavřít reklamu

Od představení nových operačních systémů od Applu uběhl jeden týden, a vývojáři po celém světě postupně testují jejich vývojářskou betaverzi. V průběhu tohoto testování se průběžně ukazuje, že Apple do svých nových operačních systémů zavedl mnohem více novinek a funkcí než jen ty, které před týdnem představil na své úvodní Keynote k nedávno skončené WWDC. Jedna z těchto nedávno odhalených novinek souvisí se službou FaceTime.

Aplikace FaceTime stejně jako všechny ostatní komunikační aplikace a služby nabízí kromě jiného také možnost vypnutí kamery a mikrofonu. Pokud FaceTime využíváte například k hromadným pracovním video či audiohovorům, možná jste si i vy zvykli ztlumit mikrofon pokaždé, když právě nemáte slovo. Občas se ale může stát, že si mikrofon při návratu k hovoru zapomenete opět aktivovat, a ostatní účastnici vás tak chvíli neslyší. Apple ale ve svém novém operačním systému iOS 15 zavádí užitečnou novinku, která vám do budoucna pomůže těmto omylům snadno předejít. Pokud systém rozpozná, že se v průběhu FaceTime snažíte mluvit se ztlumeným mikrofonem, objeví se na displeji vašeho iPhonu připomínka, že si máte mikrofon opět aktivovat, aby vás ostatní účastnici hovoru mohli opět slyšet.

Ve vývojářské betaverzi operačního systému macOS 12 Monterey se v aplikaci FaceTime tato funkce podle dostupných informací nevyskytuje, je ale celkem pravděpodobné, že upozornění bude zavedeno v některé z příštích aktualizací. Služba FaceTime v nových jablečných operačních systémech přinese i řadu dalších novinek a vylepšení, jako je třeba funkce SharePlay nebo možnost sdílení odkazu na FaceTime i pro ty, kteří nemají Apple zařízení.

Dnes nejčtenější

.