Zavřít reklamu

Pokud patříte mezi uživatele iPhonu, tak si jistě jste vědomi hlášky, která se zobrazí v případě, že nabití baterie klesne na 20 či 10 %. V tomto upozornění se o nízkém nabití baterie dozvíte a kromě toho jste schopni spustit také režim nízké spotřeby baterie, který omezí výkon iPhonu a provede další akce, díky kterým se výdrž baterie prodlouží. Až donedávna bylo možné režim nízké spotřeby baterie aktivovat pouze v iOS, to se však s příchodem macOS 12 Monterey (a iPadOS 15) změnilo.

macOS 12: Jak aktivovat režim nízké spotřeby baterie

V případě, že byste na vašem MacBooku chtěli aktivovat režim nízké spotřeby, tak se nejedná o nic složitého. Je však nutné splnit dvě podmínky. Kromě nainstalovaného macOS 12 Monterey musíte vlastnit MacBook z roku 2016 a novější. Jestliže tyto podmínky splňujete, tak postupujte následovně:

  • Prvně je nutné, abyste v levém horním rohu klepnuli na ikonu .
  • Jakmile tak učiníte, tak z menu, které se zobrazí, klepněte na Předvolby systému…
  • Tímto se otevře další okno se všemi dostupnými sekcemi pro úpravu předvoleb.
  • Nyní v tomto nově otevřeném okně vyhledejte a rozklikněte sekci Baterie.
  • Dále věnujte pozornost levému panelu, ve kterém klepněte na sekci s názvem Baterie.
  • Zde už jen stačí, abyste zaškrtnutím aktivovali možnost Režim nízké spotřeby.

Pomocí výše uvedeného postupu lze tedy v macOS 12 Monterey provést aktivaci režimu nízké spotřeby baterie. Pokud tento režim aktivujete, tak dojde k omezení výkonu, snížení jasu obrazovky a dalším úkonům, díky kterým MacBook vydrží delší dobu na jedno nabití. Kromě toho má režim zajistit také tišší provoz. Aktivace tohoto režimu je každopádně relativně zdlouhavá. Doufejme tedy, že v dalších verzích macOS 12 Monterey přidá jablečná společnost možnost rychlejší aktivace, například přes ikonu baterie v horní liště či přes ovládací centrum, stejně jako tomu může být v iOS.

Dnes nejčtenější

.