Zavřít reklamu

Ačkoli stále můžeme říct, že iOS 14.5.1 je na našich iPhonech horkou novinkou, Apple již několik týdnů testuje iOS 14.6. Tento týden dorazila třetí beta a my se můžeme podívat, jakým směrem se ubírá plynulost systému. Test rychlosti provedl kanál iAppleBytes na iPhonech SE 1.generace, 6s, 7, 8, XR a 11. Na celý test si můžete udělat obrázek sami v odkaze pod tímto odstavcem.

Začneme jako obvykle u iPhonu SE, u kterého vidíme úvodní obrazovku dříve na betě, a to přibližně o tři sekundy. Dále se zaměříme na spouštění aplikací třetích stran, jejichž rychlost otevírání je při posuzování rychlosti zpravidla nejprůkaznější. Aplikace jako Facebook, Twitter a VK můžeme pozorovat o něco dříve na betě, byť rozdíl není nikterak valný. Ostatní aplikace pracují stejně. U iPhonu 6s naopak sledujeme dřívější „naskočení“ systému na aktuální verzi iOS. Zaměříme-li se na aplikace, zde se jednoznačný vítěz určit nedá, jelikož desetinu sekundy mají k dobru aplikace různě na obou systémech. Systém iOS 14 se na iPhonu 7 odhalí dříve na zařízení s iOS 14.5.1, přičemž rozdíl není ani jedna sekunda. Zde je situace podobná jako u předchozího modelu, více aplikací ale pracuje mírně lépe na betě. Na každý pád při běžném používání se jedná o zanedbatelné rozdíly.

Na iPhonu 8 si lze opět všimnout dřívějšího spuštění systému na iOS 14.5.1. Zde stojí za zmínku pouze lepší práce Twitteru ve prospěch aktuální verze iOS. U ostatních aplikací žádné větší rozdíly viditelné nejsou. Na řadu přichází první zástupce modelů s Face ID, a sice iPhone XR, u nějž vidíme jablečný systém dříve na betě. Aplikaci zde pracují naprosto stejně, drobný výkyv lze vidět pouze u Snapchatu na zařízení s iOS 14.5.1. Test jako vždy završí iPhone 11, u kterého můžeme rovněž sledovat dřívější spuštění na třetí betě iOS 14.6. Situace jen tady stejná jako u iPhonu XR, ke Snapchatu se ale ještě přidává Twitter. Pokud pohlédneme na test s odstupem, můžeme říct, že beta žádnou výraznou neplechu nedělá. Testujete iOS 14.6?

Dnes nejčtenější

.