Zavřít reklamu

Populární server DX0MARK, který se proslavil detailními testy a porovnáním fotoaparátů ve smartphonech (ale i fotoaparátů jako takových), přidal novou testovací kategorii. Po videích a mikrofonech z loňského roku se zde nově objevují i testy a porovnání baterií v chytrých telefonech a součástí nejnovější testovací sady byl i iPhone 12 Pro Max.

V nově zveřejněném testu se autoři podívali na zoubek bateriím v již zmíněném iPhonu, který představuje vrchol nabídky společnosti Apple, a to zejména s ohledem na kapacitu baterie. DX0MARK se v případě testovací metodiky baterií zaměřuje především na výdrž baterie jako takové, nabíjení a jeho rychlost a efektivitu využití energie jak při nabíjení, tak při běžném vybíjení v provozu.

Po otestování se iPhone 12 Pro Max zařadil na celkové 4. místo v žebříčku testovaných smartphonů, ve kterém se v současné době nachází celkem 17 modelů. Lepšího výsledku než top model od Applu dosáhl jen Samsung Galaxy M51, který je na prvním místě s 88 body, Wiko Power U30 jež je s 86 body na místě druhém a Oppo Find X3 Neo, který s 81 body uzavírá TOP 3. iPhone 12 Pro Max dosáhl na 78 bodů, ke kterým mu pomohla především naměřená maximální výdrž 49 hodin, nabití na 80% za 57 minut a poměrně dlouhých 147 minut do plného nabití.

Je to právě rychlost nabíjení v poslední fázi (nad 80%), která je v testu hodnocena jako průměrná, a která tak sráží jinak velice solidní výsledky. Zejména s ohledem na efektivitu vybíjení byl vrcholný iPhone hodnocen jako zatím nejlepší ze všech doposud testovaných telefonů. Kompletní analýzu baterie a celé znění testu si můžete přečíst zde.

Dnes nejčtenější

.