Zavřít reklamu

Po několika týdnech se na webu objevila další negativní marketingová kampaň zaměřená na produkty od Applu – konkrétně na MacBooky. Ty jsou v posledních měsících cílem negativních reklamních kampaní od Intelu, ale i od Microsoftu. A právě druhá jmenovaná společnost se vytasila s novými spoty, které se zaměřují na výhodu řešení od Microsoftu zejména s ohledem na konektivitu.

Microsoft v novém reklamním spotu vyzdvihuje jejich nový Surface Laptop 4. Nejedná se však o výčet pozitivních vlastností, spíše jde přímo o konfrontaci proti MacBooku Air a jeho z pohledu Microsoftu negativním vlastnostem a nedostatkům. Ve spotu se objevují ti samí herci, co v těch předchozích a opět se nese ve formě dialogu.

Na přetřes pochopitelně přijde například to, že MacBook Air nedisponuje dotykovou obrazovkou, což je jedna z hlavních výhod Surface Laptopu 4 (pokud dotykovou obrazovku za výhodu považujete). Dalším nedostatkem Airu je absence USB-A, které v zařízení od Microsoftu nechybí – v tomto ohledu opět došlo na poznámku ohledně nutnosti využít redukce pro připojení dalšího příslušenství. Je otázkou, zda-li je v dnešní době absence USB-A ještě takový problém…

Unboxing nového MacBooku Air:

Výše uvedeným však výčet pozitivních vlastností a potenciálních výhod řešení od Microsoftu končí. Po cenové stránce jsou zařízení velice podobná (v závislosti na zvolených konfiguracích), v některých jiných ohledech si vede lépe Apple, kterému se však s novými MacBooky velmi daří. V kombinaci s procesory M1 jde o velice povedený kus hardwaru, jehož popularita mezi zákazníky nutí společnosti jako je Intel nebo Microsoft připravovat podobné negativní kampaně, ve kterých se snaží z jejich pohledu konkurenční produkt trochu pomluvit, nebo alespoň poukázat na jeho domnělé negativní stránky.

Dnes nejčtenější

.