Zavřít reklamu

Úterní představení nové generace iMaců bylo pro mnohé jablíčkáře velkým překvapením. Jak se však zdá, Apple jimi chtěl svět překvapit už mnohem dříve. Vývojář Steve Moser totiž našel v kódech operačního systému macOS a dalších softwarech vydaných Applem po úterním odhalení novinek zmínky o stroji s názvem “iMac2020_Blue”, za čímž by se nemělo skrývat nic jiného než modrá verze iMacu M1. 

Ačkoliv se Apple k objevu oficiálně nevyjádřil a je prakticky jasné, že nevyjádří a my tak můžeme jen hádat, proč iMac neukázal už loni, když evidentně podle označení chtěl, jako nejpravděpodobnější vysvětlení se jeví pandemie koronaviru a obavy z prodejů stroje. Ty totiž nemusely být s ohledem na psychické rozpoložení jablíčkářů v kombinaci ne úplně nízkou cenou vůbec dobré. Je nicméně jasné, že kdyby pandemie koronaviru loni neudeřila, stroje bychom se s největší pravděpodobností nedočkali stejně dřív než na podzim spolu s novým MacBookem Air, Pro a Macem mini.

Nové iMacy s M1 bude možné předobjednat od pátku 30. dubna s tím, že první majitelé se svých nových all-in-one strojů dočkají dle slov Applu ve druhé polovině května. Přesnější termín nicméně bohužel neuvedl, jelikož pravděpodobně sám příliš dobře neví, jak bude schopný nové stroje vyrábět. Celý svět se totiž v současnosti potýká s velkou krizí nejrůznějších komponentů, kvůli čemuž výroba mnohých produktů a to nejen z řad elektroniky vázne. 

Dnes nejčtenější

.