Zavřít reklamu

V poslední době narůstá počet uživatelů, kteří si stěžují na nepříjemnou chybu v operačním systému iOS 14. Jedná se o závadu, která u některých iPhonů způsobuje jev zvaný “boot loop”, tedy neustálou smyčku vypínání a restartu zařízení. Chyba si získala přezdívku Error 14. Odkud se vzala, jak se projevuje a jak se jí můžete vyhnout?

K takzvanému Erroru 14 dochází ve chvíli, kdy uživatelé aktualizají software u svého iPhonu, iPadu nebo iPodu touch. Bez ohledu na to, jestli je aktualizace provedená automaticky nebo manuálně, je v případě výskytu chybu výsledek vždy stejný. iPhone uvízne v nekonečném kolotoči opakovaného vypínání a restartu, přičemž při restartu se zobrazí pouze logo společnosti Apple, a poté dojde opět k vypnutí. K chybě s názvem Error 14 může docházet tehdy, kdy je zaplněné úložiště daného zařízení – například fotografiemi, zprávami, nebo jiným typem dat. Pokud se na daném zařízení nachází jen málo volného místa, může se stát, že se uživatel bude po aktualizaci softwaru muset potýkat se zmíněnou chybou.

Řešení je tedy logické – před tím, než přistoupíte k aktualizaci operačního systému na vašem iOS či iPadOS zařízení, proveďte odstranění veškerých přebytečných dat. Jak na to se dočtete třeba v tomto článku. Pokud už se u vás Error 14 objevil, představuje jediné řešení restart zařízení a jeho obnovení do továrního nastavení. V případě, že máte svůj iPhone zálohovaný, nedojde ke ztrátě žádných dat.

Dnes nejčtenější

.