Zavřít reklamu

iMessage - iconJen před pár dny jsme psali o chybě způsobující buďto opakovaný pád aplikace Zprávy nebo dokonce restart samotného iPhonu. Jednalo se o unikátní Unicode znaky které při obdržení přes SMS nebo iMessage způsobovaly právě výše popsané problémy. Nyní se ukazuje, že chybou není postihnuta pouze nativní aplikace v iOS, ale dokonce i aplikace třetích stran jako je Twitter, Snapchat, WhatsApp a mnoho dalších aplikací založených na podobném principu.

Právě díky tomu, že notifikace na iPhonu vyskočí na uzamčenou obrazovku se dostáváte úplně do stejné situace jako u běžných zpráv. Speciální řetězec se objeví na obrazovce a dojde k samovolnému restartu telefonu. Problém je o to horší, protože se sociálními sítěmi šíří mnohem rychleji, než běžnou iMessage nebo SMS zprávou.

Jak už jsme uvedli před pár dny. Apple vydal prohlášení, že si je problému vědom, a že chystá brzký update, kde bude chyba vyřešena. Do té doby je ale každý z nás potenciální obětí a kdykoliv se může stát, že se problém dotkne vás. Chybu lze prozatím vyřešit tím, že odpovíte na zprávu pomocí Siri nebo přes Zprávy na Macu. Poslední zprávou totiž nesmí být ta obsahující škodlivý řetěz, ale nějaké jiná, vámi vytvořená, která se tak posune dopředu před škodlivou. Pokud ale dostanete zprávu znovu, problém se opět vrátí.

messagescrashingbug-800x632

Dnes nejčtenější

.