Zavřít reklamu

Společnost Caviar je mezi milovníky luxusu zřejmě velmi dobře známá, neboť jde o ruské klenotnictví, které dlouhodobě vyšperkovává jablečné smartphony. O Caviaru jsme mohli slyšet nedávno, jelikož nabízel zlatou edici iPhonu 12 Pro ještě před jeho oficiálním představením, přičemž cena za nejvyšší model překročila hranici půl milionu korun. V souvislosti s tímto modelem zde máme novou edici, a to iPhone 12 Pro Stealth, která opět sází na drahé kovy a luxusní vzezření.

Na této edici je ale jedna zásadní zvláštnost. Zařízení totiž nedisponuje fotoaparáty ani LiDARem. Možná vám tedy bude vrtat hlavou, kdo by takový iPhone chtěl. Sama společnost říká, že jde o verzi určenou pro státní zaměstnance a společnosti, kde se pracuje s důvěrnými údaji. Caviar tedy vyrobil iPhone 12 Pro Stealth pro ochranu soukromí a osobních údajů. Podíváme-li se na model podrobněji, vidíme, že vzadu absentuje trojice čoček. Pokud jde o seflie kameru, ta je softwarově deaktivovaná. Případný uživatel se ale nemusí bát, že by si neužil Face ID, jelikož k tomu je třeba pouze TrueDepth. Nejpodivnější je na celém zařízení přirozeně zadní strana, která kvůli absenci fotoaparátů vypadá opravdu zvláštně. Vidět tento iPhone 12 Pro položený displejem dolů, těžko byste odhadli, že jde o smartphone. Tak či onak, zadní strana je vyrobena ze slitiny titanu.

Stealth edice je dostupná ve dvou barvách, a sice černé a zlaté. Cena iPhonu 12 Pro Stealth je v základní 128 GB verzi 4990 dolarů. Vybrat si samozřejmě můžete ze všech paměťových variant, přičemž k dispozici je i iPhone 12 Pro Max, jehož cena startuje na 5530 dolarech. Verze iPhone 12 Pro Stealth Gold začíná na 5520 dolarech – tedy zhruba 127 tisíc korun. Ve verzi Max potom na 6060 dolarech. Na zařízení v obou barevných variantách se můžete podívat ve výše umístěné galerii. Jak se vám tato edice líbí?

Dnes nejčtenější

.