Zavřít reklamu

Jakkoli se mohou Apple a Google zdát na první pohled jako nesmiřitelní konkurenti, realita je, jak už to tak u technologických gigantů bývá, o trochu jinde. Jak jsme ostatně psali nedávno, Google například platí Applu nemalé peníze za to, aby na jeho zařízeních fungoval jako výchozí vyhledávač. Nově publikovaný report za minulý měsíc pak naznačuje, že provázanost obou společností má i další úroveň – Google byl totiž v říjnu vůbec nejoblíbenějším vývojářem na iOS. A špatně se neumístil ani Microsoft

Poněkud ironicky vyznívající výsledky čerstvě zveřejnila analytická platforma Sensor Tower. Dle ní byl Google během října letošního roku nejoblíbenějším vývojářem aplikací jak ve svém „domácím“ Obchodě Play, tak i na App Store. Celkově firma, jenž mimo jiné stojí i za největším konkurentem iOS, tedy Androidem, sledovala na obou platformách během minulého měsíce více než 282 milionů stažení aplikací z její vlastní dílny. Počet stažení výhradně na iOS zveřejněný report sice nestanovoval, patrně to však stačilo na to, aby Google i v tomto žebříčku obsadil první místo.

nejoblibenejsi vyvojari app store
Zdroj: SensorTower

Pozici Googlu se ale není vůbec třeba divit. Kalendář Google, Mapy Google, Fotky Google, ale rovněž i YouTube, jež je také součástí portfolia firmy, patří i na iOS mezi dlouhodobě nejoblíbenější aplikace. A překvapivá pak nejsou ani další místa v žebříčku – včetně Microsoftu, jenž v případě App Store obsadil celkem čtvrté místo. Je to ostatně právě gigant z Redmondu, kdo i pro iOS nabízí třeba celou škálu aplikací Office 365, od Wordu až po OneDrive. Je však třeba zmínit, že opačně se tento fenomén neprojevuje – přestože Apple pro Obchod Play vydává například svou Apple Music, v žebříčku nejoblíbenějších Android vývojářů byste ho hledali marně.

Dnes nejčtenější

.