Zavřít reklamu

App Store iPhone icon

Mobilní telefon, už není v dnešní době pouze o volání a SMS zprávách. Ať už jste zastánci iPhonu nebo mobilního telefonu ze systémem Android, tak všechny uživatele spojuje jedno – obrovský výběr aplikací. V současné době má App Store i Google Play více než 1,5 milionů aplikací. Společnost ComScore zveřejnila seznam, na kterém můžeme vidět 15 nejlepších z obou platforem.

Není divu, že více než 50% aplikací pochází ze dvou společností – Googlu a Facebooku. Nejpopulárnější je Facebook, která má dosah 76,8%, vypadá to ale, že čísla dosahu by mohla klesat. Dnes bylo prokázáno, že aplikace Facebook vám po odinstalování prodlouží výdrž baterie až o 15%. Druhou nejpopulárnější aplikací je Facebook Messenger. Třetí místo bere podle seznamu nejlepší aplikace od Googlu, tou má být YouTube.

Je zajímavé, že aplikace Apple Music má dosah kolem 32,2%, což je velice pěkný výsledek, protože konkurenční aplikace Spotify se vůbec na žebříčku neukázala. Kompletní seznam můžete vidět níže. Facebook má v seznamu tři aplikace, zatímco Google jich má celkem pět.

top-smartphone-apps

*Zdroj: Bgr.com

Dnes nejčtenější

.