Zavřít reklamu

michael saymanMichael Sayman, známý díky vytvoření iOS hry s názvem 4 Snaps, se dnes podělil o to, jaké to bylo vyrůstat ve světě vývoje aplikací pro iOS v tak mladém věku. Tehdy 13-letý Michael vytvořil hru založenou na jeho blogu Club Penguin, díky níž brzy získal pozornost médií a začal cestovat po celém světě, kde se s lidmi podělil o svůj příběh. Vypráví tak o svém úspěchu a také o tom, jak po finanční stránce pomohl svým rodičům:

„Všechny mé peníze poskytuji své rodině. Nemyslím si, že bych ty peníze měl dostat. Co bych dělal s 12 000 dolary (296 000 Kč) měsíčně? Bylo mi 14! Na nic jsem je nepotřeboval. Už jsem si koupil svůj vlastní Mac nejvyšší řady a nejlepší iPhone, který můžu mít. Nechtěl jsem nic jiného. Časem však přišla řada i na placení všemožných účtů a mé výsledky na střední škole nebyly moc uspokojivé a stále se zhoršovaly.“

Příběhy různých vývojářů aplikací pro App Store, nejsou ničím neobvyklým, takto mladý vývojář je však výjimkou. Sayman se taktéž snažil svým rodičům vysvětlit, jak je možné, že vydělává tolik peněz. Nyní je mu 19 let a je produktovým manažerem ve společnosti Facebook. Cítí tak potřebu sdílet s ostatními svůj úspěch a chce motivovat i ostatní mladé lidi.

tim_cook_michale_sayman

*Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.