Zavřít reklamu

Světem v posledních týdnech doslova lomcují americké prezidentské volby, ve kterých proti sobě stojí současný prezident USA, republikán Donald Trump a demokrat John Biden. S ohledem na tuto skutečnost by si tak jeden myslel, že veškeré chyby či problémy spojené právě s volbami budou eliminovány na naprosté minimum, jelikož s ohledem na nával informací snad ani nemohou vzniknout. Jak se však v posledních hodinách ukázalo, není to tak úplně pravda. Nemilý „přešlap“ totiž musel v souvislosti s americkými volbami řešit i Apple. 

 

V posledních hodinách začalo zejména na Twitteru čím dál větší množství lidí poukazovat na to, že při dotazu na termín amerických voleb jim Siri na jejich iZařízení předloží špatné datum – konkrétně 8. listopad. Volby přitom probíhaly v USA včera – tedy 3. listopadu. Prakticky okamžitě se tak začaly internetem šířit spekulace o tom, že se Apple tímto jednáním snažil volby více či méně ovlivnit, což je však prakticky 100% hloupost. Chybné datum totiž Siri předkládala dle všeho kvůli softwarové chybě, která způsobila, že místo toho nejbližšího informovala o dalším důležitém datu voleb s listopadovým konáním – konkrétně o 8. listopadu roku 2022, kdy v USA proběhnou střednědobé volby. Apple nicméně celý problém bleskurychle vyřešil, díky čemuž začala Siri informovat o datu voleb správně. Učinit tak mohl bez potíží na dálku, jelikož jsou “znalosti” Siri řízeny přes jeho servery. 

fail siri
Zdroj: Twitter

Není sám

Apple může u jeho přešlapu utěšovat alespoň to, že v něm není sám. Podobný krok vedle si totiž “užil” i Instagram, který zřejmě podcenil přípravu na rozdílná časová pásma v USA a v mnoha státech informoval o tom, že volby budou až zítra, přestože v nich běžely již v ten daný den. I Instagram nicméně svou chybu rychle napravil, aby své uživatele nemystifikoval. 

Dnes nejčtenější

.