Zavřít reklamu

SiriInženýři stojící za Siri pracují na novém systému umělé inteligence, ovšem tentokrát to již nedělají pro Apple, ale na vlastní triko. Společnost ViV Labs stojící za novým systémem umělé inteligence je složena z členů týmu, který vytvořil Siri předtím, než ji koupil Apple a nyní se snaží o to, aby vytvořili inteligentní rozhraní, díky kterému bude možné ovládat vše na co si jen vzpomenete. Problém je v tom, že z tohoto systému již nebude nic mít samotný Apple, ten totiž o tyto vývojáře, které původně zaměstnal, aby rozvíjeli schopnosti Siri přišel.

Mnoho lidí by napadlo, že si zkrátka jen vývojáři chtějí přijít na dalších pár miliard dolarů a nemají zájem vytvářet revoluci s logem Apple, ale raději chtějí hrát na vlastním písečku. Pravda je však někde jinde a vývojáři neopustili Apple v dobrém kvůli tomu, jak se k ním chovalo vedení společnosti. Steven Levy, redaktor Wired tvrdí po rozhovorech s týmem ViV, že tím jediným kdo chtěl v Applu Siri a byl sám Steve Jobs. Téměř nikdo jiný než Steve Jobs nebyl v Applu ze Siri tak nadšený. Steve Jobs chtěl integrovat Siri do všech svých produktů a to nejen do iPhone, to si však nepřál zbytek týmu Applu a dával to novým kolegům, kteří stáli za Siri patřičně najevo.

Během několika měsíců poté, co Apple představil první iPhone s digitální asistentkou Siri, opustili dva ze tří hlavních vývojářů Siri společnost Apple. Jeden ze spoluzakladatelů Siri Adam Cheyer řekl Levymu, že pokud by Jobs ještě žil, zůstal by v Applu, bez něj to však nešlo.

Pokud se podíváme na to, kam to Apple se Siri dotáhl, pak je jasné, že výše uvedené řádky nejsou nic jiného než pravdou. Apple totiž nedokázal za tři roky, od chvíle kdy Siri poprvé představil jako součást iPhone 4s, udělat ze siri vůbec nic. Nejen že je kritizována za to, že je na tom zcela stejně jako konkurenční asistentky Cortana a Google Now, ale například Američanům mnohem lépe rozumí Google než Siri co se výslovnosti týká. Siri se nerozšířila o nové jazyky, Apple ji prozatím ani neintegroval do OS X, co se v případě windows a Cortany již děje. Apple zkrátka na Siri poměrně značně kašle a jak je vidět, není to pro něj příliš zajímavý projekt.

siri-130613-2

*Zdroj: businessinsider.com

Dnes nejčtenější

.