Zavřít reklamu

Apple patří mezi jednu z mála společností, které záleží na ochraně soukromí jeho spotřebitelů. Kromě toho, že neustále přichází s novými funkcemi, které například dokáží zamezit sbírání uživatelských dat na webových stránkách. Celkově je poté systém iOS a iPadOS plný dalších bezpečnostních funkcí, které vás dokáží informovat o určitých akcích – například o tom, že je aktivní mikrofon anebo kamera. Uživatel poté může kompletně spravovat přístup aplikace k různých funkcím, službám a datům. V rámci iOS a iPadOS 14 poté přibyla funkce, pomocí které si můžete přesně nastavit výběr fotek, ke kterým bude mít určitá aplikace přístup. To znamená, že už nemusíte aplikacím dávat přístup ke všem fotkám, ale jen k těm vybraným. Jak na to?

Jak na iPhone upravit výběr fotografií, ke kterým má aplikace přístup

Možnost pro vytvoření výběru fotografií, ke kterým bude mít aplikace přístup, je možné provést ihned po prvním spuštění aplikace, kdy se zobrazí příslušené dialogové okno s možností volby. Většina uživatelů však tuto možnost rychle odklikne, a poté hledají, kde se provádí změny. Pro změnu výběru fotek tedy postupujte následovně:

  • Prvně je nutné, abyste váš iPhone či iPad měli aktualizovaný na iOS či iPadOS 14.
  • Pokud tuto podmínku splňujete, tak se přesuňte do nativní aplikace Nastavení.
  • Zde poté sjeďte o kus níže, dokud nenarazíte na kolonku Soukromí, na kterou klepněte.
  • Jakmile tak učiníte, tak v této sekci nastavení lokalizujte a rozklepněte řádek Fotky.
  • Nyní dojde k zobrazení seznamu všech nainstalovaných aplikací.
  • V tomto seznamu si najděte a klepněte na konkrétní aplikaci, u které chcete její přístup k fotografiím změnit.
  • Nyní je samozřejmě nutné, abyste měli zaškrtnutou možnost Vybrané fotky.
  • Níže poté klepněte na tlačítko Upravit výběr fotek.
  • Nyní postupně označujte fotky a videa, ke kterým může mít aplikace přístup.
  • Jakmile budete hotovi, klepněte vpravo nahoře na Hotovo.

Výše uvedeným způsobem jste tedy jednoduše nastavili, k jakým fotografiím a videům bude mít určitá aplikace přístup. V tomto případě si můžete být jistí, že určitá aplikace žádným způsobem přístup k ostatním, nevybraným fotkám, nezíská. Kromě toho, že si můžete nastavit výběr fotek, tak můžete zvolit možnost Všechny fotky pro přístup k veškerým fotografiím, anebo naopak možnost Žádný pro odepření přístupu k médiím. Přístup ke všem fotografiím byste měli udělit jen takové aplikaci, které doopravdy na sto procent věříte. Ostatním aplikacím poté dejte přístup jen k určitým, anebo žádným médiím.

Dnes nejčtenější

Další články