Zavřít reklamu

Rychlý ořez

Pokud máte iPhone s iOS 17 a novějším, můžete vaše fotky ořezávat mnohem rychleji. Vyhledejte ve Fotkách snímek, který chcete oříznout. Poté jej začněte rozevřením dvou prstů zvětšovat, a jakmile dosáhnete požadované oblasti a zároveń se vpravo nahoře objeví tlačítko Ořez, stačí na toto tlačítko jednoduše klepnout.

Zaostření na objekt v Portrétním režimu

S příchodem operačního systému iOS 17 společnost Apple rovněž umožnila uživatelům libovolně měnit subjekt zaostření na fotografiích v Portrétním režimu. Pokud jste tedy při focení omylem zaostřili na něco jiného, stačí danou fotografii otevřít ve Fotkách, klepnout na Upravit a poté ve spodní části displeje klepnout na Portrét. Následně na snímku klepněte na objekt, na který chcete zaostřit.

Výběr více objektů ke zkopírování

V operačním systému iOS 16 přibyla skvělá funkce, která vám umožňuje na fotce vybrat hlavní objekt a zkopírovat jej bez pozadí. Věděli jste ale, že tímto způsobem můžete vybrat dokonce více objektů najednou? Stačí jen klepnutím vybrat první objekt a poté v kontextovém menu zvolit Vybrat vše.

Zarovnání při focení

Tento tip se týká spíše fotoaparátu než Fotek, určitě jej ale oceníte. Fotoaparát vašeho iPhonu vám v iOS 17 nabízí možnost ještě lépe kontrolovat vodorovné zarovnání pomocí virtuální vodováhy. Ta by měla být aktivována automaticky, pokud ji ale při focení nenacházíte, zamiřte do Nastavení -> Fotoaparát, a v sekci Kompozice aktivujete položku Vodorovné zarovnání.

Portrétní režim z obyčejné fotky
Majitelé letošních iPhonů řady 15 mají v iOS 17 také možnost převést běžnou fotografii na snímek v Portrétním režimu. Tuto funkci je nicméně potřeba nejprve aktivovat – zamiřte do Nastavení -> Fotoaparát, a aktivujte zde položku Portréty v režimu Foto.

Portrety v rezimu Foto

Dnes nejčtenější

.