Zavřít reklamu

Před pár týdny se na internetu objevily snímky záhadného komponentu pro nové iPhony 12 ve formě magnetického kruhu složeného z velkého množství malých kovových plíšků. Ačkoliv se zatím zcela přesně neví, k čemu má tato novinka složit, jako nejpravděpodobnější vysvětlení se v současné době jeví nabíjení dalších produktů – konkrétně AirPods či Apple Watch. Ty by totiž mohly být magnety určitým způsobem přichyceny a tedy de facto nasměrovány na místo, ze kterého budou iPhony posílat energii. Druhou teorií je pak zrychlení bezdrátového nabíjení. Magnetický kruh u iPhonů však nebude zřejmě mít příliš velký dosah, jelikož jej hodlá Apple implementovat i do originálních krytů, které bude spolu s “dvanáctkami” prodávat. 

Že má Apple v plánu magnetické kruhy do svých krytů vměstnat odhalily dnes uniklé fotky jednoho z prototypů. Ty jsou k vidění v galerii pod tímto odstavcem s tím, že je na nich zcela zřetelný magnetický kruh v jejich vnitřku. Pokud vás pak zajímá, jak lze o krytu říci, že se jedná o prototyp, je to podle QR kódu, kterého si můžete všimnout vedle otvoru pro fotoaparát. Všechny své prototypy má totiž Apple důkladně zaevidované a právě QR kódy slouží k jejich snadné identifikaci a následné správě databáze. 

Jelikož se jedná na první pohled o velmi zajímavou a především pak doposud nevídanou vychytávku, dá se předpokládat, že jí bude Apple na své Keynote pro představení iPhonů 12 věnovat alespoň pár desítek vteřin či v ideálním případě minut slávy. Ať už totiž bude její využití bližší první či druhé teorii, jednat se bude o velmi zajímavý prvek, který by mohl majitelům “dvanáctek” zajímavě usnadnit jejich využití. 

Čtěte dále

Více z rubriky Seriály

Dnes nejčtenější

.