Zavřít reklamu

Pokud jste uživateli Maců vydaných před rokem 2016, jistě si pamatujete na ikonický spouštěcí zvuk, který vždy na stroji předcházel rozsvícení jablíčka signalizujícího start systému. Tomu právě v roce 2016 začala zvonit hrana, jelikož se jej Apple rozhodl pozvolna ze svých strojů odstranit a to i v nastavení. Svůj záměr však po letech přehodnotil a legendu s macOS Big Sur na Macy navrátí.

Spouštěcí zvuk bylo po jeho usmrcení možné aktivovat přes terminál. To však není pro mnohé uživatele vzhledem k jeho složitosti zcela reálné a tudíž se raději smířili s tím, že jej už nikdy neuslyší. První beta macOS Big Sur však všem těmto uživatelům vykouzlila na tváři opět úsměv. Po spuštění vypnutého Macu se totiž z jeho reproduktoru opět line tento ikonický zvuk připomínající zvonek. Že se nejedná o žádnou chybu dokládá nová možnost jeho deaktivace v nastavení zvuku, která v předešlých macOS chyběla. Díky ní si tak přijdou na své i ti uživatelé, kteří po podobném prvku neprahnou. 

Návrat legendárního zvuku však není ani zdaleka tím jedním zvukovým vylepšením nového macOS Big Sur. Podle dosavadních poznatků z vývojářského beta testování se zdá, že se Apple rozhodl zvuky v macOS přepracovat v poměrně velkém stylu. Změny sice nejsou až tak markantní, zato příjemné pro uši. Naprostá většina zvuků, na které jsme byli v macOS zvyklí, totiž nyní zní lépe než kdy předtím. Rozhodně se je tedy na co těšit. 

Dnes nejčtenější

.