Zavřít reklamu

Společnost Apple se i nadále může pochlubit nejvyšší mírou uživatelské spokojenosti. Svědčí o tom nejnovější údaje, zveřejněné společností American Customer Satisfaction Index. Ta se již řadu let zabývá sledováním a měřením spokojenosti amerických uživatelů. Společnost Apple ve zmíněném žebříčku suverénně ovládla vrchní příčku se skóre spokojenosti 82 ze 100 možných. V loňském roce toto skóre činilo 81. Apple tak vytlačil společnost Samsung, která v letošním žebříčku dosáhla skóre 81. S čím jsou uživatelé spokojeni nejvíce? Možná vás to překvapí, ale v letošním roce stoupla spokojenost zákazníků s výdrží baterie iPhonu. Zásluhu na tom mají zejména loňské iPhony 11 a 11 Pro, které mimo jiné přinesly také výrazné zlepšení po této stránce. Spokojenost zákazníků se zjevně odráží i na ziscích společnosti Apple – prodeje loňských modelů jablečných smartphonů se zasloužily o 8% meziroční nárůst v příjmech firmy za vánoční kvartál loňského roku.

Po stránce spokojenosti s jednotlivými modely smarpthonů si ale Apple už tak dobře nevede – iPhony porazil Galaxy Note 9 od Samsungu s celkovým skóre 85 bodů. Jak iPhone 11, tak i iPhone 11 Pro získal celkové skóre 81 bodů. Žebříček hodnocení jednotlivých značek svorně ovládl Apple a Samsung, přičemž hned sedmnáct z celkem osmnácti modelů dosáhlo skóre ve výši 80 bodů. Jak jsme již zmínili, nejvyššího skóre dosáhl Samsung Galaxy S9, který bodoval jak po stránce funkcí, tak i kvality videa. Následuje Galaxy S9+ s celkovým skóre 84 bodů, v těsném závěsu se pak nachází iPhone XS Max. Všechny zmíněné modely se vyznačují mimo jiné tím, že byly vydány v roce 2018 a mají rozměrnější displeje. Žebříček ale také srovnává spokojenost spotřebitelů s mobilními operátory. V zámoří jednoznačně vede T-Mobile, na posledním místě se umístil operátor Sprint. Co se týče spokojenosti s kvalitou sítě, nachází se na prvním místě Verizon následovaný společnostmi AT&T a T-Mobile.

Výsledky zprávy jsou založené na rozhovorech s celkem 27 346 spotřebiteli. Respondenti byli vybíráni zcela náhodně, firma American Customer Satisfaction Index je kontaktovala e-mailem mezi 15. dubnem loňského roku a 20. březnem letošního roku.

Dnes nejčtenější

.