Zavřít reklamu

Je tomu teprve pár měsíců, co se musel Apple vypořádat s odchodem své dlouholeté šéfky maloobchodního prodeje Angely Ahrendts a šéfdresignéra Jonyho Iva a už musí řešit další ztrátu. Společnost se totiž nyní rozhodla opustit viceprezidentka pro veřejnou politiku a vládní záležitosti Cynthia Hogan. 

Cynthia začala u Applu působit před čtyřmi lety s tím, že jí byla svěřena odpovědnost za víceméně vše, co jakkoliv souvisí s politikou – a to jak veřejnou, tak i státní. Na tuto pozici měla naprosto dokonalé předpoklady, jelikož působila před lety jakožto poradkyně bývalého amerického viceprezidenta Bidena, se kterým spolupracovala i za jeho působení v senátu. Její pozice nebyla nicméně tak silná jako například právě Ahrendts, Iveho či Federighigo, jelikož nezodpovídala za své činy přímo Timu Cookovi, ale “jen” viceprezidentce pro životní prostředí, politiku a sociální vztahy Lise Jackson. 

Cynthia Hogan
Zdroj: Apple.com

Podle informací, které Apple o odchodu jedné ze svých předních tváří zveřejnil, se Hogan chystá působit ve společnosti Axios a to zřejmě už od příštího měsíce. Právě za měsíc má totiž z Applu odejít a dá se tudíž předpokládat, že po odchodu rovnou naváže prací jinde. Kdo na její místo usedne není v tuto chvíli zcela jasné, jelikož žádného kandidáta Apple zatím neoznámil. Možné je však i to, že bude post zrušen a jeho funkce si mezi sebou rozdělí stávající viceprezidenti Applu, jejichž resorty jsou tomu Hogan blízké. Jasněji budeme nicméně mít až v následujících týdnech. 

Dnes nejčtenější

.