Zavřít reklamu

Včera vyšla další beta iOS 13.5 (původně zvaného jako 13.4.5). Vydání ostré verze se tedy nezadržitelně blíží a uživatelé mohou jen doufat, že se zlepší plynulost systému a výdrž baterie, což ostatně vždy Apple u nových verzí systému deklaruje. Dnes se tedy podíváme na rychlost čtvrté bety iOS 13.5 v porovnání s aktuálním iOS 13.4.1. Nutno dodat, že minulá beta si vedla v tomto testu opravdu mizerně. Test byl jako vždy proveden na iPhonech SE, 6S, 7, 8 a XR kanálem iAppleBytes.

Podíváme-li se na iPhone SE, uvidíme, že systém naběhne dříve na aktuálním iOS. Jedná se ale ovšem pouze o pár desetin vteřin. Vypovídající je spíše otevírání aplikací třetích stran, na což se vždy v podobných článcích zaměřujeme. Na aktuálním iOS pracují rychleji aplikace jako YouTube, Reddit for Apollon nebo Snapchat. Na betě se výrazně rychleji otevřel Instagram. Výsledky Facebooku a Twitteru jsou ale stejné. Na řadu přichází iPhone 6S, u kterého vidíme domovskou obrazovku iOS 13 dříve na betě, a to přibližně o vteřinu. U většiny aplikací má v rychlosti navrch aktuální iOS 13.4.1, nejedná se ale o nic zásadního a rozdíly jsou v řádu desetin vteřin.

Na iPhonu 7 se operační systém spustí dříve na aktuálním iOS, jde ale opět o zanedbatelný rozdíl. Pouze YouTube a Twitter se na iOS 13.4.1 otevře rychleji, Instagram. Facebook, Snapchat i Instagram pracují lépe na betě, VK a Reddit pak obdobně. U iPhonu 8 můžeme spuštění systému vidět v podstatě v tentýž okamžik. Zde jsou výsledky vyrovnané, občas se aplikace otevře rychleji na betě, občas na iOS 13.4.1. Důležité ovšem je, že se jedná o zanedbatelné hodnoty. Nejmladší ve výběru je tradičně iPhone XR, u kterého můžeme vidět naběhnutí systému o moment dříve na iOS 13.4.1. Čekali bychom, že rozdíly budou u novějších iPhonů minimální, a zde tomu skutečně tak je. Desetinu vteřiny ale při pohledu na test, který můžete vidět v přiloženém odkaze, zaznamenáte. Podíváme-li se na test s odstupem, rozhodně to není v případě rychlosti stále to pravé ořechové. Nicméně v porovnání s předešlou betou se jedná o zlepšení.

Dnes nejčtenější

.