Zavřít reklamu

Současná situace zatím stále ještě nepřeje cestování. Karanténní opatření navíc mohou být někdy opravdu velmi stresující, a člověk kolikrát nemá chuť, sílu ani náladu na nic jiného, než na bezduché zírání do zdi. Zírat se ale dá i na hezké a zajímavé věci. Pokud nemáte kapacitu ani na sledování filmu či seriálu, můžete pasivně pozorovat živé přenosy z přírody a dalších zajímavých míst – možná vás překvapí, jak moc vám takové pozorování dovede zvednout náladu.

Medvědi u Brooks Falls

Nebaví vás u živého přenosu z webkamery čekat na to, až se konečně objeví něco opravdu zajímavého? Na této stránce najdete kromě živých přenosů jako takových také výběry toho nejlepšího a nejzajímavějšího. Kromě záběrů medvědů, kteří dovádí a loví ve vodě, zde najdete také aktuální údaje o počasí i zajímavé informace o přírodě a jejích obyvatelích. Webová kamera se nachází v aljašském národním parku Katmai u vodopádů Brooks Falls.

Vydry a pásovci

Bohatou nabídku záběrů z webkamer má také floridská Crow Clinic (Clinic for Rehabilitation of Wildlife). Je libo mývaly, pelikány, vydry, nebo třeba pásovce? Na webu Crow Clinic si zajisté přijdete na své. Jednou z hvězd záběrů z místních kamer je pásovec Billy, který byl zachráněn v roce 2017 a na klinice sídlí proto, že je „už příliš zvyklý na lidi a v divočině by nebyl schopný přežít“.

Zoologické zahrady

Zajímavý pohled bývá i na záběry z webkamer z různých zoologických zahrad – v současné době vám navíc záběry nebudou kazit přítomní návštěvníci. Přenos z webových kamer nabízí například zoologická zahrada v Oaklandu, San Diegu, nebo třeba akvárium v Monterey Bay. Stýská se vám spíše po tuzemských zoologických zahradách? Pusťte si na svém počítači záběry z pražské, nebo brněnské ZOO.

Pouštějte bubliny

Na jižní Floridě žijí Andie a Mike. Ti mají na svém zadním dvorku nainstalovanou webkameru, která divákům po celém světě umožňuje virtuální vypouštění a ovládání bublin. Že to zní opravdu bizarně? Ve chvílích stresu si „bublinovou kameru“ schválně vyzkoušejte – uvidíte sama, jak báječně se u bublin můžete odreagovat. Stačí jen kliknout na tlačítko „Bubbles“ pod záběrem z kamery a pak už jen pozorovat, jak jste z pohodlí svého domova vypustili bubliny na daleké Floridě.

Vlaková jízda Norskem

Máte rádi jízdu vlakem? A máte rádi severskou krajinu? Pokud jste na obě otázky odpověděli kladně, neměli byste si nechat ujít bezmála desetihodinové záběry z jízdy vlakem překrásnou norskou krajinou. Sice se nejedná o přímý přenos, ale pohled z kabiny strojvedoucího si určitě užijete i tak. Záběry z vlaku jsou opravdu kvalitní a ničím (s výjimkou občasných zapnutých stěračů) nerušené.

Fenomén Slow TV

Vděčným tématem ke sledování je takzvaná Slow TV – přenosy a záběry, na kterých můžeme sledovat nejen banální věci, jako je jízda tramvají nebo vlakem, případně záběry ze specifického prostředí, jako je třeba letiště. Někdo sleduje Slow TV proto, aby zkrátka „vypnul“ a odreagoval se, jiní lidé zase při sledování Slow TV čekají, až se na monitoru objeví něco, co stojí za screenshot. U nás můžete různé druhy Slow TV pozorovat třeba na internetové televizi Mall.cz, která kromě jiného nabízí například záběry z pražských ulic v čase bezpečnostních opatření, souvisejících s koronavirem.

Dnes nejčtenější

.